Start Stars Hot News! Američki roditelji protiv “Igara gladi”

Američki roditelji protiv “Igara gladi”

SHARE

O neverovatnom uspehu knjige i filma “Igre gladi” najbolje govore rezultati u knjižarama i bioskopima, međutim, serija knjiga uspela u još nečemu – postala je knjiga protiv koje su se roditelji najčešće žalili.

null

Preciznije, serijal “Igre gladi” uspešno je ušao u “nepoželjni top tri”, a reč je o knjigama koje su roditelji i nastavnici najčešće spominjali kada se pričalo o štivu neprimerenom mladim Amerikancima. Za rastuću je nepopularnost u svakom slučaju najzaslužnija popularnost filma koji je nedavno krenuo u bioskopsku distribuciju. Prema sudu zabrinutih roditelja, ceo serijal promoviše negativne ideje, od rasizma, preko problematičnog jezika, pa sve do nasilja i satonizma.

Međutim, Barbara Jones iz American Library Association za Entertainment Weekly je rekla da većina roditelja i nastavnika koji knjigu kritikuju, u stvarnosti iskazuju svoje neslaganje s filmskom adaptacijom. Bilo kako bilo, knjige Suzanne Collins pridružile su se “problematičnim” klasicima kao što su “To Kill a Mockingbird” i “A Brave New World”

OSTAVI KOMENTAR