250
Američki roditelji protiv “Igara gladi”

Američki roditelji protiv “Igara gladi”

250
SHARE

O neverovatnom uspehu knjige i filma “Igre gladi” najbolje govore rezultati u knjižarama i bioskopima, međutim, serija knjiga uspela u još nečemu – postala je knjiga protiv koje su se roditelji najčešće žalili.

null

Preciznije, serijal “Igre gladi” uspešno je ušao u “nepoželjni top tri”, a reč je o knjigama koje su roditelji i nastavnici najčešće spominjali kada se pričalo o štivu neprimerenom mladim Amerikancima. Za rastuću je nepopularnost u svakom slučaju najzaslužnija popularnost filma koji je nedavno krenuo u bioskopsku distribuciju. Prema sudu zabrinutih roditelja, ceo serijal promoviše negativne ideje, od rasizma, preko problematičnog jezika, pa sve do nasilja i satonizma.

Međutim, Barbara Jones iz American Library Association za Entertainment Weekly je rekla da većina roditelja i nastavnika koji knjigu kritikuju, u stvarnosti iskazuju svoje neslaganje s filmskom adaptacijom. Bilo kako bilo, knjige Suzanne Collins pridružile su se “problematičnim” klasicima kao što su “To Kill a Mockingbird” i “A Brave New World”

12 KOMENTARA

    • Sigurno ce da se prikazuje na TV-u,ali kod nas  za jedno 5-6 godina a mozda i kasnije,a ti idi lepo u bioskop da ga odgledaj,jer ako budes  cekala  da se prikazuje na TV-u ima da se nacekas..☺☺☺

  1. Kako s*ru. Knjige su strava, film nije losh mada nema toliko detalja koliko i knjiga. A u ostalom roditelji bi trebalo da se brinu za neke druge stvari a ne ovo.

  2. skroz se slazem, treba da se brinu zbog srpskog repa (ili Nicki Minaj u njihovom slucaju). Sto se tice detalja, stvarno nisu imali vremena da dodaju neke stvari, ali ipak sam malo razocarana sto Madge i ejvoks devojka nisu bile u filmu. =\

  3. uzeli igre gladi kritikovati. sta je sa tracericom i ostalim glupim knjigama koje promovisu spolne odnose.i ostale gluposti. mozete mi dati koliko god hocete dislike ,a bas me briga.

  4. Kakav los jezik jedino su spominjali rec psovke i to je to. A i kakav rasizam Rue je bila prelepa preslatka jedan od glavnih likova a u knjizi Katniss govori kako misli da bi bila prijatelj sa Treshom. A i ne govori o nasilju vec o prezivljavanju

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.