Start Stars Hot News! Ako ne želi u zatvor, Amerikanac mora da se mesec dana izvinjava...

Ako ne želi u zatvor, Amerikanac mora da se mesec dana izvinjava na Facebooku

SHARE

Ako ne želi da završi iza zatvorskih rešetaka na 60 dana i plati kaznu od 500 američkih dolara, jedan se Amerikanac mora bivšoj supruzi izviniti putem Facebooka zbog komentara koje je o njoj objavljivao na svojoj Facebook stranici – i to ne jednom, nego na dnevnoj bazi, punih mesec dana! Izvinjenje koje mora da objavljuje sastavio je sud.

null

Kako prenose američki mediji, Mark Byron iz Sinsinatija se s bivšom suprugom Elizabeth Byron trenutno bori oko starateljstva nad njihovim 17-mesečnim sinom. Supruga ga je u junu prošle godine optužila za fizičko i psihičko zlostavljanje pa je dobio sudsku zabranu pristupa. Među spornim komentarima na njegovoj Facebook stranici je bio i sledeći: “Ako si zla i osvetoljubiva žena koja svom suprugu želi da uništi život i uzme mu sina, sve što moraš je reći da se bojiš svog supruga”.

Iako joj u svojim komentarima nije pretio, sud je ocenio kako bivšu suprugu psihički zlostavlja izražavajući svoje frustracije putem Facebooka. Byron se požalio kako se ovom sudskom odlukom narušava njegovo pravo na slobodu govora, ali će izvinjenje ipak objavljivati jer ne želi u zatvor.

OSTAVI KOMENTAR