Start Stars Hot News! „Montevideo, Bog te video“ na jesen u bioskopima!

„Montevideo, Bog te video“ na jesen u bioskopima!

SHARE

Film „Montevideo, Bog te video“ u režiji Dragana Bjelogrlića govori o istorijskom uspehu naše reprezentacije na prvom Svetskom prvenstvu u fudbalu, u Montevideu 1930. godine.

„Montevideo, Bog te video!“ je priča o podvigu mladih srpskih fudbalera koji će u narednim godinama biti istinske zvezde, idoli narodnih masa. Blagoje-Moša Marjanović i Aleksandar Tirnanić – Tirke bili su više od zvezda i još mnogo godina kasnije  markantne figure u našem fudbalu.

Image Hosting by imagefra.me

Film, čiju premijeru očekujemo na jesen ove godine, ima svoj nastavak u vidu drugog filma, a istovremeno je snimana i tv serija. Oba filma i tv serija se rade u produkciji kuće Intermedia Network, režija je poverena Draganu Bjelogrliću, scenario je pisao Srđan Dragojević uz asistenciju Ranka Božića, a muziku za film je radio slovenački sastav Magnifico.
Scenario za film i tv seriju je inspirisan knjigom „Montevideo, Bog te video“ našeg poznatog novinara Vladimira Stankovića.

Radnja prvog filma je smeštena u Beogradu, 1930. godine i ima nekoliko paralelnih tokova. U njemu se upoznajemo sa fudbalerima i njihovim sudbinama, njihovim ljubavima, prijateljstvima i brojnim iskušenjima. Upoznajemo se sa životom u Beogradu 30-ih godina prošlog veka. Film priča o svemu što je pratilo fudbalere i rukovodstvo pre Svetskog prvenstva i kako su se izborili da odu u Montevideo.

[youtube lnUiu-J4WcU]

Glavne uloge fudbalera koji su bili u reprezentaciji koja je učestvovala na Prvom svetskom prvenstvu u Montevideu tumači nova generacija mladih srpskih glumca:
Miloš Biković (Aleksandar Tirnanić Tirke), Petar Strugar (Blagoje Moša Marjanović), Viktor Savić (Milutin Ivković Milutinac), Andrija Kuzmanović (Milovan Jakšić), Ivan Zekić(Ivica Bek), Aleksandar Radojičić (Mikica Arsenijević), Nenad Heraković(Dragoslav Mihajlović), Uroš Jovčić(Đorđe Vujadinović), Rade Ćosić (Teofilo Spasojević), Milan Nikitović (Branislav Sekulić), Bojan Krivokapić(Momčilo Đokić), Aleksandar Filimonović (Ljubiša Stefanović Leo).

Njima se pridružuju i njihove koleginice: Nina Janković(Valerija), Danina Jeftić(Rosa), Tamara Dragićević(Eli), kao i dečak Predrag Vasić koji je u ulozi malog Stanoja.

Uloge u filmu tumače i poznata glumačka imena: Vojin Ćetković, Nikola Đuričko, Nebojša Ilić, Mima Karadžić, Branislav Brstina, Srđan Todorović, Slobodan Boda Ninković, Sergej Trifunović, Anita Mančić, Branka Pujić i mnogi drugi.

OSTAVI KOMENTAR