Start Stars Dodela Grammyja: Beyonce dobila najviše nagrada, razočarala Lady Gaga

Dodela Grammyja: Beyonce dobila najviše nagrada, razočarala Lady Gaga

SHARE

Ovogodišnju dodelu nagrade Grammy obeležile su žene svojim spektakularnim nastupima i brojem osvojenih nagrada te odavanje počasti preminulom Michaelu Jacksonu, čiju su nagradu za životno delo preuzela njegova deca.

Image Hosting by imagefra.me
Dominacija dama
Senzacionalne nastupe imale su Beyonce, Pink (koja se poput cirkuske akrobatkinje spuštala niz platno) te Lady Gaga koja je izvela impresivan duet s Eltonom Johnom tokom koga su oboje svirali na klaviru, jedno nasuprot drugog. Mnogi su očekivali blještavi, plesni nastup ovog živopisnog dvojca, ali izvedba na klaviru bila je iznenađujuće dobra. No, solo nastup Lady Gage bio je u njenom stilu. Obučena u ekstravagantni, blještavi, zeleni kostim, pevačica je izvela svoj hit “Poker Face” s pomno razrađenom plesnom tačkom te koristeći pirotehniku.

Image Hosting by imagefra.me
Beyonce pobednica večeri
Pobednica večeri je Beyonce koja se kući vraća sa šest zlatnih gramofona.
Pobedila je Lady Gagu u kategoriji pesme godine, sa svojom “Single Ladies (Put a Ring on It)”. Uz to je dobila nagrade za najbolju žensku pop izvedbu, najbolju R&B pesmu, žensku R&B izvedbu, tradicionalnu R&B vokalnu izvedbu te najbolji savremeni R&B album. Njen nastup nije nimalo zaostajao za blještavilom ostalih izvođača. Oskudno obučena, nastupila je s brojnim plesačima obučenim u futurističke uniforme, a u jednom se trenutku jednom rukom uhvatila za međunožje, u stilu Michaela Jacksona, izvodeći mešavinu svojih hitova da bi na kraju završila pesmom Alanis Morisette “You Oughta Know”.
[youtube a5dyElLNdKA]

Image Hosting by imagefra.me
Country je ponovo u modi
Još jedna mlada žena obeležila je 52. dodelu nagrade Grammy, a reč je o mladoj country muzičarki Taylor Swift čiji je talent i nagli uspeh na muzičkoj sceni nagrađen sa četiri Grammyja, uključujući i onaj za album godine koji je dobila za svoj “Fearless”. “Nadam se da znate koliko mi ovo znači, i svim mojim producentima, što mogu ovo odneti nazad u Nashville. Ovo je priča koju ćemo neprestano prepričavati kad budemo imali 80 godina. Da smo, u 2010. osvojili nagradu za album godine”, rekla je prilično dirnuta mlada pevačica. Dominirala je u kategoriji nagrada za country muziku osvojivši nagradu za najbolji country album i pesmu. Da se američki country vraća u modu, potvrdio je i izbor za najboljeg nadolazećeg umetnika godine. Nagradu su dobili Zac Brown Band koji su izveli svoje “America The Beautiful”, “Dixie Lullaby” i “Chicken Fried”.

Image Hosting by imagefra.me

Kings Of Leon

Jedno od većih iznenađenja večeri bila je pobeda rokera Kings of Leon u prestižnoj kategoriji za video godine u kojoj se očekivalo da će slaviti neka “komercijalnija” zvezda. Njihov video “Use Somebody” nije bio favorit, jer su mnogi mislili da će se tri glavne kategorije podeliti između tri glavne “dame” večeri: Beyonce, Lady Gage i Taylor Swift. “Malo smo pijani, ali smo veseli”, rekao je frontmen grupe prilikom preuzimanja nagrade. Veseli rockeri dobili su još dve nagrade, za najbolju rock pesmu i rock saradnju.

Image Hosting by imagefra.me
Lady Gaga osvojila Grammyje u “manje prestižnim” kategorijama
Razočaranje večeri bila je Lady Gaga za koju su neki još pre dodele rekli kako je njen veliki uspeh došao prekasno da bi bio dostojno nagrađen na ovogodišnjim Grammyjima. No, njen neuspeh se tek uslovno može nazvati tako s obzirom na to da je osvojila dva zlatna gramofona, u “manje prestižnim” kategorijama za najbolji dance video i najbolji elektronski/dance album. Kontroverznu pevačicu to nije omelo da spektakularnim nastupima potvrdi titulu zvezde večeri koju je nadmašilo jedino 3D emitovanje filma Michaela Jacksona popraćeno nastupom petero izvođača.

Image Hosting by imagefra.me
Trenutak koji su svi čekali nastupio je kad je na velikom ekranu pušten video “Earth Song”, a svi su u publici stavili 3D naočare na oči. Mnogi smatraju da je puštanje filma bilo potpuno promašeno, jer je izgledalo poput loše reklame za DVD Michaela Jacksona “This Is It”, a izvođači koju su pevali uz video, Celine Dion, Jennifer Hudson, Smokey Robinson, Carrie Underwood i Usher pokušali su popraviti utisak, ali neuspešno. Čak ni kada su na pozornicu stupila deca pokojnog kralja popa kako bi primila njegovu nagradu za životno delo, nije bilo euforije. “Ponosni smo što možemo preuzeti nagradu u ime našeg oca”, rekao je Prince Michael kome je drhtao glas dok je izgovarao očito, napamet naučen govor. “Tata je trebalo da bude ovde i nastupa, jer nije mogao nastupiti prošle godine, volimo te tata”, rekla je kratko kći pokojnog kralja popa.

Prvi nastup Jon Bon Jovija na Grammyjima
Nagradu za najbolji rock album dobili su Green Day koji su pobijedili U2 u istoj kategoriji. Po prvi je put na Grammyjima nastupio Jon Bon Jovi koji je ove godine imao samo jednu nominaciju, ali je zato nastupao punih 6 minuta. Kanye West je bio u ulozi prezentera i iskoristio priliku da istakne važnost doniranja za žrtve zemljotresa na Haitiju. Prihodi od kupnje pesme “Bridge Over Troubled Water” koju su izveli Mary J. Blige i Andrea Bocelli ići će na zemljotresom uništen Haiti.

OSTAVI KOMENTAR