Start Stars Brit Awards: Trijumf Lady Gage, specijalne nagrade dobili Oasis i Spice Girls

Brit Awards: Trijumf Lady Gage, specijalne nagrade dobili Oasis i Spice Girls

SHARE

Lady Gaga možda nije bila glavna zvezda večeri na dodeli Grammyja, ali je to svakako bila na svečanosti Britanskih muzičkih nagrada. Ekscentrična pevačica osvojila je tri nagrade, za najbolju žensku izvođačicu, za najbolji međunarodni album te za međunarodni proboj na muzičku scenu. Pojavivši se na dodeli u belom kostimu s ogromnom perikom, Lady Gaga odala je počast preminulom kreatoru Alexandru McQueenu, posvetivši mu izvedbu svoje pesme “Telephone”. “Ova dama je za modu, ono što je doktor Michaela Jacksona za recepte. Ona je jedina žena koju znam da se oblači u Ikei”, rekao je voditelj Peter Kay najavljujući Lady Gagu.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Dominacija žena
Na ovogodišnjoj dodeli “Brit awards” uglavnom su dominirale žene. Pevačica Lily Allen proglašena je najboljom britanskom izvođačicom, a pevačica Florence Welch, poznatija i pod imenom Florence And the Machine osvojila je nagradu za najbolji britanski album. Od muških izvođača, najviše će se pamtiti izvedbe Robbieja Williamsa koji je proglašen britanskim pevačem godine te Jay Z-a, najboljeg međunarodnog muškog izvođača. Robbie je oduševio publiku izvedbom koja se sastojala od mešavine njegovih najvećih hitova. No, najboljim nastupom smatra se duet Jay Z-a i Alicije Keys koji su jednostavnom izvedbom, bez posebnih efekata oduševili i publiku i kritičare. No, niti ostali nastupi nisu bili ništa manje zanimljivi. Britanske zvezde poput Lily Allen, Cheryl Cole i Kasabian koristili su rakete, plesače, vatru i izvedbe u zraku.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Liam bacio nagradu
Dodeljene su i dve posebne nagrade kojima se želela obeležiti jubilarna, 30. dodela Britanskih muzičkih nagrada. Grupa Oasis dobila je nagradu za svoj album “Morning Glory” koji je proglašen najboljim britanskim albumom u poslednje tri decenije. Grupa se nedavno raspala pa je nagradu primio jedan od članova Liam Gallagher. Primajući priznanje zahvalio je svim bivšim članovima benda osim svom bratu Noelu. Svađa među braćom zapravo je bila glavni razlog raspada benda. Liam je bacio nagradu u publiku, no s njom je odleteo i mikrofon. Srećom, organizatori su ga uspeli brzo vratiti nazad na postolje.

Image Hosting by imagefra.me

Zaboravile zahvaliti članicama benda
Spice Girls su dobile specijalnu nagradu za najbolju britansku izvedbu u poslednjih 30 godina za hit “Wannabe” iz 1997. godine. Priznanje su preuzele Mel B i Geri Halliwell koje su u govoru zahvale gotovo zaboravile spomenuti bivše članice benda. “Zaboravile smo zavaliti ostalim članicama Spice Girls. Oprostite! Hvala devojke”, rekle su bivše spajsice.

Image Hosting by imagefra.me

Dekoncentrisana Cheryl Cole
Jedan od gafova večeri bio je nastup lepe pevačice Cheryl Cole čiji je brak na klimavim nogama s obzirom da britanski tabloidi javljaju kako je suprug ponovo vara. Pevačica je grešila tokom nastupa te joj pokreti povremeno nisu bili usklađeni s muzikom. Svejedno, dobila je ovacije publike.

OSTAVI KOMENTAR