Start Stars Bogati i uspešni, ali bez srednje škole

Bogati i uspešni, ali bez srednje škole

SHARE

Iako zarađuju milione, a neki čak i milijarde, pojedini celebovi nisu završili ni srednju školu. Magazin Forbes napravio je listu onih koji danas žive luksuznim životom koji su stekli, ni više ni manje, već svojom sposobnošću i talentom.

Jay-Z
Prvi na listi je reper Shawn Corey Carter poznatiji kao Jay-Z. Suprug pevačice Beyonce napustio je srednju školu u Brooklynu kako bi zaradio novac dilovanjem droge. Nekoliko godina kasnije, Jay-Z počeo je repovati, dok je 14 godina kasnije postao predsednik muzičke kuće Def Jam koja mu je izdala prvi singl.

Samo u prošloj godini Jay-Z je u svoj džep stavio 56 miliona funti od svog desetogodišnjeg ugovora s koncertnim gigantom, promotorom Live Nationom koji osim njegovih, između ostalog, organizuje koncerte Madonne i Shakire.

Carl Lindner
Drugo mesto zauzeo je kralj mlekara Carl Lindner čije se bogatstvo procenjuje na 2,3 milijarde. 91-godišnji vlasnik lanca mlekare prvi je posao dobio kao raznosač mleka te je odustao od srednje škole.

George Foreman
Treći najbogatiji čovek bez mature je bokser George Foreman, jedan od najvećih američkih boksera, koji je dva puta bio svetski prvak u teškoj kategoriji, osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, svrstan je među 25 najboljih boksera sveta ikad prema časopisu Ring, a uz to bio je i najstariji svetski prvak u teškoj kategoriji.

Image Hosting by imagefra.me

Richard Branson
Na Forbesovoj listi najbogatijih nalazi se i Richard Branson, čije se bogatstvo procenjuje na 7,8 milijardi američkih dolara. Vlasnik je branda Virgin koji sadrži 350 kompanija, od kojih je najpoznatija avionska kompanija Virgin Atlantic.

Simon Cowell
Nakon Bransona, na listi se našao još jedan celeb, popularni Simon Cowell. Producent i najstroži član žirija američkog Idola, X-Factora i showa Britan’s Got Talent, srednju školu napustio je kao 16-godišnjak te se počeo baviti raznošenjem pošte. Sedam godina kasnije, osnovao je muzičku kuću Fanfare, a danas zarađuje oko 80 miliona dolara godišnje.

Image Hosting by imagefra.me

Gisele Bundchen
Poslednja na listi je prelepa manekenka Gisele Bundchen koja je svoje bogatstvo zaradila isključivo na lepoti. Lepu Brazilku, kao 14-godišnjakinju, primetio je menadžer iz jedne manekenske agencije i odveo je na Nedelju mode u New York. Zbog putovanja i brojnih snimanja, Gisele nije imala vremena završiti srednju školu, koja joj očito ni ne treba, s obzirom da godišnje zarađuje preko 25 miliona dolara.

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR