Start Stars Angelina Jolie posetila ekvadorske izbeglice i Haiti

Angelina Jolie posetila ekvadorske izbeglice i Haiti

SHARE

Angelina Jolie posetila je izbeglice u Ekvadoru koji jedva preživljavaju ne granici te zemlje i Kolumbije. Glumica koja je ujedno i UN-ova ambasadorka dobre volje od 2001. godine poznata je po svom zalaganju da svet upozori na veliki problem miliona izbeglica širom sveta. Lepa glumica i humanitarka u nekoliko je dana obišla sela uz granicu Ekvadora i Kolumbije kako bi posetila žene i decu koji tamo žive nakon što su morali napustiti svoje domove zbog brojnih konflikata u regiji.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Angelina se tokom posete Ekvadoru sastala i s predsednikom te zemlje Rafaelom Correaom i njegovim saradnicima kako bi porazgovarali o problemu izbeglica. Procenjuje se da između 50 i 170 hiljada Kolumbijaca živi blizu granice zbog konstantnih sukoba u toj zemlji koji besne od šezdesetih godina prošlog veka.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Osim prošlonedeljne posete Ekvadoru, Jolie je tokom vikenda svratila i na Haiti kako bi s tamošnjim političarima i službenicima UN-a razgovarala o problemu dece stradale u velikom zemljotresu. Angelina je od tada na Haitiju bila već nekoliko puta, a sada je želela proveriti koliko se poboljšala situacija dece koja su ostala bez domova i roditelja. Na Haitiju se glumica sastala s predsednikom Reneom Prevalom, a njena je poseta trebala biti tajna no informacije su ipak procurile. Angelina na svojoj misiji nije bila u društvu porodice pa se tako Brad Pitt i njihovih šestero dece nisu nigde videli.

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR