Start Stars Alicia Keys – muzika je moj život

Alicia Keys – muzika je moj život

SHARE

13297PCN_Smokin

Nedavno je objavila novi album i sve oborila s nogu. Osim zbog pesama, Alicia Keys zanimljiva je i zbog svog izgleda, stava, glume… Otkrij ko je uistinu ova talentovana devojka

Image Hosting by imagefra.me

Alicia Keys i njen poslednji album ”As I Am” totalni su hit. Singl s tog albuma, pesma ”No One”, bila je na prvom mestu svih top lista. Ova svetski poznata R&B, soul i pop pevačica i tekstopisac oduvek je negovala ležeran, ženstven styling, a obožavatelji je ponajviše pamte po dugim pletenicama koje su gotovo postale i njen zaštitni znak.

Image Hosting by imagefra.me

Alicia Keys

Lična karta:
Datum rođenja: 25. januar 1981.
Mesto i država: New York, SAD
Visina: 166 cm
Horoskopski znak: Vodolija

Image Hosting by imagefra.me

Većina muzičkih kritičara njen muzički stil upoređuje s pevačima kao što su Marvin Gaye, Curtis Mayfield, Lauryn Hill, Erykah Badu, Quincy Jones, Ray Charles i James Brown. Alicia je dobitnica devet nagrada Grammy, jedanaest nagrada Billboard Music Award, tri American Music Award, a prilično je uspešna i u povremenim glumačkim izletima. Osim toga, aktivna je u brojnim humanitarnim akcijama, zastupnik je fondacije Keep A Child Alive, a vrlo zapažen bio je njen duet s Bonom iz U2, u izvrsnoj obradi pesme Petera Gabriela Don’t Give Up koja je u njihovoj verziji dobila naziv Don’t Give Up Africa. Alicia Keys do sada je prodala do dvadeset osam miliona primeraka svojih albuma. Njen novi album As I Am donosi više rock i funk zvuk od dosadašnjih, a među autorima i saradnicima na novom materijalu su, osim Alicie, Mark Batson, Kerry ‘Krucial’ Brother, Harold Lilly Jr., John Mayer, Marsha Ambrosius iz grupe Floetry te poznata autorka Linda Perry, koja je s Aliciom napisala tri pesme uključujući i The Thing About Love, koju je premijerno otpevala na Live Earth koncertu. Svim fanovima Alicia je poručila da na novom albumu na sebi svojstven način govori o svojim teškim životnim trenucima.

Image Hosting by imagefra.me

Image Hosting by imagefra.me

Detinjstvo
Alicia Keys rođena je kao Alicia J. Augello-Cook u siromašnoj četvrti Harlem u New Yorku. Njeni roditelji rastali su se dok je još bila mala i Alicia je ostala s majkom Terri, glumicom. Počela je da svira klavir sa samo sedam godina. Svoju prvu pesmu Butterfly napisala je sa 14 godina i objavljena je na njenom prvom albumu Songs In A Minor. Ceo njen život zapravo je velika škola pevanja, sviranja i komponovanja, tako da se dugo pripremala za prvi izlazak u javnost. Već kad je imala pet godina, bilo je jasno da je iznimno talentirana. Kasnije upisuje Manhattan’s Professional Performance Arts School, gde dograđuje svoje znanje i razvija vokalne sposobnosti. Sa 16 godina upisuje Columbia University. Glazba prevladava, postala je svesna svojih mogućnosti i uskoro napušta fakultet.

Uspon
Songs In A Minor (2001), Alicijin prvi album, već u prvoj nedelji postigao je neverovatan uspeh prodavši se u više od 235 hiljada primeraka. Prvi singl s tog albuma bio je Fallin’ koji je ostao na prvom mestu Bilboardove lestvice singlova čak šest nedelja. Drugi singl bio je takođe uspešan Woman’s Worth. Diary Of Alicia Keys naziv je njenog drugog albuma iz 2003. godine. Kritičari su ga nahvalili i bio je još uspešniji od prvenca prodavši se u više od 618 hiljada primeraka. Singlovi You Don’t Know My Name i If I Ain’t Got You dospeli su u top 5 Bilboardove lestvice, a pesma Karma u top 20. Godine 2005. izdala je Unplugged, a to je bio prvi Alicijin MTV live album. Na njemu je obradila mnoge glazbene klasike na svoj način. Alicijin Unplugged bio je najuspješniji od izlaska Nirvana: Unplugged.

Image Hosting by imagefra.me

OSTAVI KOMENTAR