Start Stars 5 pitanja za Davida Guetta

5 pitanja za Davida Guetta

SHARE

00583689_000007

On je omiljeni DJ slavnih ličnosti! Njegov singl “Sexy Bitch” ovih dana osvaja top-liste širom sveta! David Guetta otkriva kako je sve počelo…

1. BRAVO: Kada si počeo da se baviš poslom DJ?
DAVID: Kao mali dečak sanjao sam da postanem DJ. Sa 13 godina počeo sam da vežbam, vežbao sam svaki dan posle škole i slušao sam mnoge CD-ove. Dve godine kasnije počeo sam da organizujem školske žurke u komšiluku i ulaz sam naplaćivao 50 centi. Kao što vidite, već sa 15 godina bio sam poslovan čovek (smeh).

2. BRAVO: Šta se dalje dešavalo?
DAVID: Prvi pravi posao dobio sam nekoliko godina kasnije u jednom gej klubu. Nisam homoseksualac, ali to je bio jedini klub gde sam mogao da radim. Imao sam težak i dugačak put do uspeha, ali vredelo je.

3. BRAVO: Kako si uspeo da postigneš takvu slavu?
DAVID: U principu sve je počelo sa Kelly Rowland. Ta poznata pevačica bila je u Francuskoj na jednoj od mojih žurki. Celu noć je igrala uz moju muziku i kada je čula beat za pesmu “When Loves Takes Over” totalno je odlepila. Kelly je sa suzama u očima otrčala u svoju hotelsku sobu da napiše tekst za tu muziku. Kada mi je pokazala pesmu, pomislio sam: “Vau! Ovo su najlepše reči za pesmu koju sam ikada čuo.” Otišli smo u studio i snimili stvar, Kelly je posle svim svojim prijateljima, zvezdama, pričala o meni. Hvala, Kelly!

4. BRAVO: I šta se onda desilo?
DAVID: Iste nedelje nazvao me Will.I.Am i zamolio me da uradim nekoliko pesama za novi Black Eyed Peas album. Rekao sam mu: “Will, velika mi je čast da učestvujemo u stvaranju vašeg albuma, ali moramo se nešto dogovoriti. Zauzvrat moraš ti da radiš na mom albumu. Will je zadužen za r’n’b i hip hop zvuk, a ja za elektro i house. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo da spojim da dva muzička sveta. Kanye West i Timbaland radili su već sa elektronskim zvukom, ali bili su nešto pažljiviji. Ja sam hteo da idem do kraja. Uzeli smo ono najbolje iz oba pravca i iz toga stvorili nešto novo.

5. BRAVO: Ti i Akon ste na vrhu svih top-lista sa pesmom “Sexy Bitch”. Kako si ga upoznao?
DAVID: Upoznali smo se pre tri godine na jednoj dodeli nagrada. Kada smo se nedavno ponovo sreli na jednom festivalu, prišao mi je i rekao: “Volim tvoju muziku! Hajde da snimimo nešto zajedno!” Hteo je da idemo u neki klub i da pričamo o pesmi, ali ja sam mu rekao: “Ajde odmah da iznajmimo studio i da pravimo muziku.” Celu noć smo radili na pesmi, nismo uopšte spavali. I rezlutat je “Sexy Bitch”. Sada ne mogu živim od poziva… (smeh)

OSTAVI KOMENTAR