Start Sport Vitaly Klitschko rutinski odradio posao

Vitaly Klitschko rutinski odradio posao

SHARE

Amerikanac Shannon Briggs je pokazao neverovatnu izdržljivost, ali nažalost gledalaca, ništa više od toga.

Iako nije delovao preterano ubedljivo, Vitaly Klitschko je od starta meča diktirao tempo, dok  se slabo pokretljivi Briggs oslanjao na pojedinačne udarce kojima je retko pogađao metu. Stariji Klitschko nije preterano rizikovao, ali je protivnika načeo u sedmoj rundi, zadavši mu seriju teških udaraca. Pravo je čudo kako je Shannon “The Cannon” uopšte izdržao sve na nogama, iako je malo ko očekivao da će se uopšte doći do sudijske odluke, koju je Vitaly dobio maksimalno ubedljivo (120-107,120-107, 120-105).

Bezopasni Briggs je definitivno ostao dužan ljubiteljima boksa jer u celom meču nije nijednom pokušao da poveže barem 2-3 udarca, pa je bilo jasno da na takav način nema apsolutno nikakve šanse da izbegne poraz. Ipak, u svoju odbranu, Amerikanac je izjavio da je Vitaly najbolji bokser sa kojim se našao u ringu, stavljaju ga ispred legendi kao što su George Foreman ili Lennox Lewis.

Sa druge strane, Klitschko je i nakon 12 rundi delovao vrlo sveže, a još pre meča je potvrdio da ovo ipak neće biti kraj njegove karijere. S obzirom da smatra da je u odličnoj kondiciji, najavio je da će nastaviti da se bavi plemenitom veštinom i u narednim godinama. Prave ljubitelje boksa takva izjava može samo da raduje.

OSTAVI KOMENTAR