Start Sport Veličanstveni Novak u finalu!

Veličanstveni Novak u finalu!

SHARE

Najbolji srpski teniser je sa 3:0 u setovima počistio do sada aktuelnog vladara Australian Opena, Rogera Federera. Novakovi mogući protivnici u finalu jesu Španac David Ferrer ili Britanac Andy Murray koji će svoj meč odigrati sutra u 9.30.

Još nakon osvajanja Dejvis kupa u decembru, Novak je izjavio da je mnogo dobio na samopouzdanju, i to se danas zaista i videlo. Prvi set trajao je gotovo sat vremena i bio je vrlo izjednačen. Oba tenisera dobro su čuvala svoje servise, pa se pobednik dobio nakon taj brejka. Novak je u njemu imao kontrolu i dobio ga prilično lako, rezultatom 7:3.

Drugi set Đoković je takođe počeo veoma dobro, uspevši da oduzme servis Švajcarcu i povede sa 2:1. Međutim, Federer tada dodaje gas, vraća brejk a onda uzima i tri naredna gema, stekavši činilo se nedostižnu prednost od 5:2. Novak međutim tada pravi svoju seriju, izjednačava na 5:5, a onda koristi novu šansu koju mu je ukazao drugi igrač sveta  i pravi novi brejk za 6:5. Dobivši svoj servis gem bez izgubljenog poena, naš teniser je poveo sa velikih 2:0.

I treći set nije bio lak – Novak je došao do brejka, ali je Roger u poslednjem trenutku uspeo da se spase i izjednači na 4:4. Ipak, Đoković tada uspeva da mu ponovo oduzme servis, da bi u narednom gemu iskoristio treću meč loptu i tako dobio priliku da još jednom osvoji Australian Open!

Ko god da mu bude protivnik u finalu, nema sumnje da će Novak Đoković važiti za favorita.

OSTAVI KOMENTAR