Start Sport Smena u Argentini: MARADONA OTPUŠTEN

Smena u Argentini: MARADONA OTPUŠTEN

SHARE

Diego Armando Maradona više nije selektor argenitnske reprezentacije. Argentinska fudbalska asocijacija (AFA) juče je objavila da Maradonin ugovor neće biti obnovljen.

“Diego je odbio bilo kakve promene”, rekao je član izvršnog komiteta AFA Luis Segura. “Diego ima svako pravo da radi šta hoće, ali to isto pravo ima i AFA”.

Maradoni je nedavno ponuđen novi ugovor koji bi trajao do SP 2014., ali Maradona je rekao da će prihvatiti ponudu samo ako i njegovi saradnici ostanu na svojim pozicijama. Ovo je za Asocijajciju bilo neprihvatljivo. Od Maradone je zahtevano da zameni nekoliko asistenata, uključujući i njegove bliske prijatelje. Asocijacija je objavila da je odluka da se Maradona smeni donešena jednoglasno.

Portparol AFA Ernesto Cherquis Bialo rekao je da je odluka bila “veoma bolna”, ali da nije postojao način da se razreši ovaj sukob. “Postojala je značajna razlika između onoga što je AFA želela da postigne i Maradoninih planova za budućnost”, rekao je Bialo.

Diego Maradona je imenovan za selektora u novembru 2008., kao zamena za Alfia Basilea. Imao je malo trenerskog iskustva, i tokom njegovog mandata reprezentacija je pretrpela dva ponižavajuća poraza: 6-1 protiv Bolivije u kvalifikacijama za mundijal, i 4-0 protiv Nemačke u četvrtfinalu SP.

OSTAVI KOMENTAR