Start Sport Sebastian Vettel ponovo šampione Formule 1: Ovo mi je najbolji dan u...

Sebastian Vettel ponovo šampione Formule 1: Ovo mi je najbolji dan u životu!

SHARE

India Formula 1: GP of India, New Dehli

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je da mu je ovo najbolji dan u životu i da je na zvižduke navijača tokom trke odgovorio dobrom vožnjom na stazi.

India Formula 1: GP of India, New Dehli

Fetel je pobedio u trci u Indiji i tako ostvario treću uzastopnu titulu na toj stazi, šestu uzastopnu, a 10. u sezoni i ukupno 36. u karijeri. On je tri trke pre kraja sa 322 boda osvojio četvrtu uzastopnu titulu šampiona. Drugi je vozač Ferarija Fernando Alonso, koji je trku završio na 11. mestu, sa 207 boda, a treći je Kimi Raikonen iz Lotusa sa 183 boda. Finac je trku u Indiji završio na sedmom mestu.

India Formula 1: GP of India, New Dehli

Fetel je tako postao tek treći vozač Formule 1 koji je osvojio četiri šampionske titule u nizu. Pre njega to je pošlo za rukom Huanu Manuelu Fanđu i Mihaelu Šumaheru. “Oduševljen sam, ne znam šta bih mogao da kažem, osim da je ovo najbolji dan u mom životu. Kada sam počeo da se bavim trkama, Formula 1 mi je izgledala daleko, ali ima mnogo ljudi sa kojima sam sarađivao i kojima moram da zahvalim, od kartinga do Formule jedan”, rekao je Fetel posle trke.

India Formula 1: GP of India, New Dehli

Autor: b92.net
FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR