Start Sport Schumacher: Nemam uvek iste uslove kao Nico

Schumacher: Nemam uvek iste uslove kao Nico

SHARE

Verovatno najbolji vozač u istoriji F1 tvrdi da Mercedesovi bolidi nisu identičnih karakteristika.

Iako su se informacije da MercedesGP razmišlja o otpuštanju Michaela Schumachera ispostavile kao neistinite, sedmostruki prvak se potrudio da prošlog vikenda zapuši usta kritičara. Nemac je startovao kao deseti, ali je odličnom vožnjom (posebno se pamti obilaženja Rubensa Barichella) stigao do šeste pozicije, tik iza nedodirljivih vozača Red Bulla, Ferrarija i McLarena.

“Automobil je bio sjajan ovoga puta”, rekao je Schumi za nemački RTL nakon japanskog Grand prixa. “Nažalost, ne mogu da kažem da je tako bilo u svim trkama.  Često su se pojavljivali problemi – posebno nam mom automobilu, u smislu pouzdanosti – koji nisu mogli odmah da se primete spolja.  Svi ste videli da sam sporiji (od Nica) ali oba bolida nisu uvek bila ista”.

Interesantno je da se sa njim slaže i potpredsednik sportske divizije Mercedes-Benza, Norbert Haug. “Ne mogu a da se ne složim sa Michaelom. Sve što je rekao o automobilu je tačno.”

Schumacher je govorio i o kritikama koje je na njegov račun uputio šef tima, Ross Brown.

“U stvari, nije me kritikovao”, izjavio je Schumacher za britanski Sky. “On je samo primetio da sam malo iza Nica Rosberga, i verovatno je u pravu povodom toga. Ja takođe kritikujem sebe. Još uvek razvijam svoje sposobnosti, iako mi 41 godina!

OSTAVI KOMENTAR