Start Sport San se nastavlja – Novak stigao i do četvrte titule!

San se nastavlja – Novak stigao i do četvrte titule!

SHARE

Naš teniser iza sebe ima fenomenalna tri meseca i neverovatnu seriju koja će zauvek ući u istoriju sporta.

Osvajanjem čak 4 izuzetno snažna turnira od početka ove godine (Australian Open, Dubai, Indijan Vels, Majami) Novak je vezao neverovatnu seriju trijumfa, pobedivši pritom bukvalno sav svetski teniski vrh, a juče je po drugi put zaredom savladao i najboljeg igrača planete, Španca Rafaela Nadala.

Kao i na turniru u Indijan Velsu, Novak je u meč ušao dosta loše, pa je Nadal napravio dva brejka i poveo sa 5:2. Đoković tada dodaje gas, oduzima jedan servis Špancu ali ipak gubi set sa 6:4. U drugom setu, Novak odmah pravi brejk i uspeva da ga sačuva, trijumfovavši sa 6:3.

Treći set bio je strašno težak, jer su oba igrača čuvala svoj servis, pa se na kraju posle iscrpljujuće borbe i više od 3 sata igre, sve rešavalo u taj brejku. Nakon grešaka sa obe strane, Novak vezuje nekoliko poena u nizu i dolazi do 6:2. Nadal zatim spašava dve meč lopte ali ne i treću. Novak je tako došao do još jedne titule i sebi zacementirao poziciju broj 2. Rafa je i dalje vrlo daleko, ali ako ovako nastavi, za Đokovića ni taj cilj nije nedostižan.OSTAVI KOMENTAR