Start Sport Rooney napušta Old Traford?

Rooney napušta Old Traford?

SHARE

Britanski mediji su sve glasniji u tvrdnjama da će Wayne Rooney uskoro napustiti ekipu Mančester Junajteda.

Talentovani napadač još od Svetskog prvenstva ne uspeva da povrati formu iz prethodnih sezona, a našao se na i udaru tabloida nakon što su objavljene tvrdnje o njegovim vanbračnim aktivnostima.

Nakon što je Rooney presedeo na klupi najveći deo okršaja između Junajteda i Vest Bromvič Albiona, u ostrvskoj štampi su osvanuli brojni natpisi koji problematičnog centarfora sele sa Old Traforda. Rooney je aktuelnim ugovorom vezan za Junajted do 2012., ali, po tvrdnjama “izvora bliskih klubu”, on odbija da otpočne pregovore o novom ugovoru. Uzrok problema je navodni sukob sa trenerom Alexom Fergusonom. Rooney je u novoj sezoni propustio nekoliko mečeva. Ferguson je izjavljivao da je glavni uzrok za izostanke napadača povreda članka koja nije potpuno zalečena.

Međutim, Rooney je sredinom nedelje ostrvskim novinarima rekao da ga članak uopšte ne muči od početka sezone, i tako demantovao izjave svog trenera. Rooney je navodno svojim kolegama iz reprezentacije pred meč sa Crnom Gorom čak rekao da se njegovo vreme u Junajtedu bliži kraju. Iz redova “Crvenih đavola” stiglo je zvanično saopštenje koje tvrdnje o Rooneyjevom odlasku otpisuje kao “besmislice”. Bez obzira da li Junajted nema nameru da se odrekne usluga svoje najveće zvezde, jedno je izvesno: Rooney je nezadovoljan, a Alex Ferguson nije neko ko voli da mu igrači protivureče. Ako bismo morali da se kladimo, rekli bismo da Rooney nakon januara neće biti igrač Junajteda.

OSTAVI KOMENTAR