Start Sport Rafael Nadal: “Morao sam da izaberem između fudbala i tenisa”

Rafael Nadal: “Morao sam da izaberem između fudbala i tenisa”

SHARE

00579949_000004

Da su stvari krenule drugim tokom, donedavno prvi reket sveta Rafael Nadal danas bi možda išao stopama svog ujaka Miguela Angela Nadala, čuvenog odbrambenog igrača FK Barselone koji je za katalonski klub odigrao više od 200 utakmica i 62 puta nastupio za špansku reprezentaciju.

“Da budem iskren, to je lako moglo da se desi,” kaže Rafael. “Svojevremeno sam trenirao i fudbal i tenis. Moji roditelji su se brinuli da ću popustiti u školi ako se previše budem bavio sportom pa su mi rekli da moram da izaberem između fudbala i tenisa. Bio sam veoma dobar fudbaler. Igrao sam u napadu. Ali oduvek sam osećao da je tenis sport za koji sam predodređen.”

Pokazalo se da je u pitanju mudra odluka ali Nadalova ljubav prema fudbalu jaka je i dan-danas, pa se teniski superstar često može videti kako “pika” bubamaru u pauzama između mečeva na velikim turnirima, poput onog u Indian Wellsu.

“Na pojedinim turnirima imam priliku malo da zaigram između dva gola,”
priznaje popularni Rafa. “U Indian Wells postoji jedan ogroman travnjak na kome se mnogi teniseri skupe da odigraju partiju fudbala – u pitanju je sjajna zabava a najbolji među nama su Južnoamerikanci. Ali ne smemo da igramo previše jer postoji mogućnost da se povredimo, pa zbog toga najčešće igram golf.”

Iako je u tenisu kao sportista ostvario sve svoje snove, Rafael na kraju kaže da mu nedostaje timski duh kolektivnih sportova:

“Ono što volim kod fudbala je timska igra. Tenis je individualni sport u kome nemate osećaj zajedništva i timskog duha kao u fudbalskoj ekipi. Zbog toga mnogo volim da igram u Davis Kupu – tada predstavljamo Španiju kao tim.”

OSTAVI KOMENTAR