Start Sport Promene na vidiku: LIVERPUL MENJA VLASNIKA?

Promene na vidiku: LIVERPUL MENJA VLASNIKA?

SHARE

Prema pisanju više britanskih medija, kineski milijarder Kenny Huang je duboko u pregovorima o preuzimanju vlasništva nad fudbalskim klubom Liverpul. Huang je direktor kineske kompanije QSL koja se bavi sportskim investicijama. Povezan je sa brojnim sportskim kompanijama u SAD, prevashodno u NBA ligi i bejzbol MLB ligi.

Trenutni vlasnici Tom Hicks i George Gillet u poslednjih godinu dana ušli su u velike finansijske probleme i u aprilu ove godine objavili su da su voljni da prodaju klub. Iako oni i dalje tvrde da je cena Liverpula 600 miliona funti, Huang bi mogao da dobije klub za značajno manju svotu.

Naime, banka od koje su trenutni vlasnici početkom godine dobili kredit kako bi rešili deo finansijskih problema ima pravo da donese odluku o prodaji ukoliko smatra da će na taj način najefikasnije povratiti dugovanje. Kenny Huong je navodno ponudio da u potpunosti otplati dug od 237 miliona funti.
Hicks i Gillet su ekspresno ušli u pregovore sa drugim interesentima kako bi odložili prodaju tima, ali ostrvski mediji veruju da je Huongova kupovina Liverpula neminovna.

Ovo bi mogao biti dobar znak za navijače Liverpula koji se nadaju da će zadržati Fernanda Torresa u klubu. Bogati novi vlasnik spreman da uloži značajan novac u dovođenje pojačanja mogao bi naterati talentovanog napadača da ostane u klubu koji je prošlu sezonu završio na 7. mestu Premier lige.

SHARE
Prethodni članakMUST HAVE asesoari
Naredni članak”Salt” od 5. avgusta

OSTAVI KOMENTAR