Start Sport Preminuo Oktopod Paul

Preminuo Oktopod Paul

SHARE

Predstavnici akva-parka u Oberhauzenu (Nemačka) objavili su da je njihov najpoznatiji stanar, oktopod Paul preminuo u drugoj godini svog života.

Paul, “vidoviti oktopod”, proslavio se tokom Evropskog prvenstva u fudbalu 2008. prilično tačnim predviđanjima ishoda mečeva nemačke reprezentacije, pogrešivši samo dvaput. Punu predviđačku formu dostigao je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, gde je tačno pedvideo pobednika u svim mečevima nemačke reprezentacije, kao i u finalnom meču između Španije i Holandije. Stefan Porwoll, menadžer oberhauzenskog akva-parka izjavio je da čitavo osoblje akva-parka “teši znanje da je Paul tu imao dobar život i da briga koju mu je pružao ceo tim nije mogla biti bolja”. Takođe je i najavio da će u Paulovu čast u okviru akva-parka biti podignuta neka vrsta trajnog spomenika.

Paulovi vlasnici nakon Svetskog prvenstva su odbili da ga prodaju brojnim kladioničarima koji su se interesovali za njegove usluge, izjavivši kako žele da se on “povuče iz zvaničnog posla predviđanja”. Pre penzije predvideo je još i da će svetsko fudbalsko prvenstvo 2018. biti održano u Engleskoj.

OSTAVI KOMENTAR