Start Sport Počinje NBA plejof: Ko su vaši favoriti?

Počinje NBA plejof: Ko su vaši favoriti?

SHARE

Skraćena sezona donela je ono što se očekivalo, mnogo mečava svakog dana, veliku borbu za plejof u obe konfernecije, sjajne duele najbolji timova, borbu Durenta, Brajanta i Džejmsa za najboljeg strelca.

null

Videli smo spektakularne poteze, nekoliko rekorda, a nisu izostala ni iznenađenja. Džeremi Lin je dugo bio u prvom planu, u finišu se pričalo o Ronu Artestu, ali sada kreće ono najbolje što NBA može da ponudi. Među glavnim kandidatima za titulu nema novih imena. San Antonio i Čikago su ponovo osvojili konferencije, Oklahoma Siti Tander i Majami Hit su najpoželjniji finalisti, Los Anđeles Lejkersi su uvek među glavnim favoritima. Malo je neobično što aktuelni šampion Dalas Maveriski ne predstavljaju bitan faktor, dok će nam nedostajati Dvajt Hauard koji je završio sezonu.

null

Prošle sezone Memfis je sve iznenadio, ove godine to bi mogli da učine Klipersi, Indijana, Njujork ili možda Atlanta. Sa druge strane, San Antonio i Boston verovatno imaju poslednju šansu da osvoje trofej sa aktuelnom generacijom, tako da svih 16 timova u plejofu ima svoju računicu.

null

Evo koga ćemo gledati u prvoj rundi:

Istok:
(1) Čikago Buls – (8) Filaldelfija 76ers
(2) Majami Hit – (7) Njujork Niks
(3) Indijana Pejsers – (6) Orlando Medžik
(4) Atlanta Houks – (5) Boston Seltiks

Zapad:
(1) Oklahoma Siti Tander – (5) Dalas Meveriks
(2) San Antonio Spars – (6) Juta Džez
(3) Los Anđeles Lejkers – (7) Denver Nagets
(4) Memfis Grizlis – (8) Los Anđeles Klipers

{democracy:97}

null

Izvor: b92.net
FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR