Start Sport Počeo Australian Open, Jelena odlična na startu

Počeo Australian Open, Jelena odlična na startu

SHARE

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australijan Opena, pobedom nad Britankom Lorom Robson.

Iako je Robsonova bolje započela meč i to svojim servisom, Jankovićeva joj je brzo uzvratila. Britanska teniserka imala je gem loptu, ali je Jankovićeva sa dva fantastična poena na samom početku došla do brejka i povela sa 1:0. Jankovićeva je imala dosta problema da u narednom gemu sačuva svoj servis, vodila je sa 40:15, ali je Robsonova izjednačila, pre nego što ga je srpska teniserka, ipak, efektno završila.

Robsonova je u trećem gemu prekinula niz Jankovićeve, koja je odmah uzvratila i bez izgubljenog poena došla do prednosti od 3:1. Srpska teniserka je dve nove prilike za brejk imala u petom gemu, ali je Britanka uspela da se vrati u igru, a potom i smanji na 3:2. Robsonova je odmah potom došla do dve brejk lopte, ali je Jankovićeva uspela da izjednači, pre nego što je britanska teniserka uspela ponovo da joj pripreti. Ipak, Jankovićeva je zaigrala za nijansu agresivnije što je rezultiralo prednošću od 4:2.

JJ je nastavila u istom ritmu i pri servisu Robsonove, a iako je Britanka uspela da spreči njenu prvu šansu za brejk, naša teniserka je iskoristila narednu. Srpska teniserka tako je došla do prilike da već u osmom gemu servira za set, koju je i vrlo brzo iskoristila za 6:2.

Na isti način kako je započela meč, Jankovićeva je u drugom setu, odmah na startu došla do brejka, a potom imala siguran servis brejk za 2:0. Srpska teniserka nastavila je u istom ritmu i u trećem gemu, u kojem je Robsonovoj oduzela još jedan servis, da bi potom nastavila svoj niz do kraja seta.

izvor: b92.net

OSTAVI KOMENTAR