Start Sport Pet pitanja za Cesca Fabregasa, zvezdu Arsenala i španske reprezentacije

Pet pitanja za Cesca Fabregasa, zvezdu Arsenala i španske reprezentacije

SHARE

00529419_000014

Koja utakmica u tvojoj karijeri ti je najviše ostala u sećanju?
FABREGAS: Imao sam mnogo uzbudljivih utakmica sa Arsenalom i španskom reprezentacijom. Finale evropskog prvenstva bilo je zbilja neverovatno, ali polufinale protiv Rusije bio je jedan od najboljih mečeva koji sam odigrao.

Kada igraš značajne utakmice da li se izoluješ od spoljnog sveta i fokusiraš se isključivo na fudbal?
FABREGAS: Naravno. Ponekad, kada igram nekoliko značajnih mečeva u nizu, fudbal čini 98% mog života. Čak se ni kod kuće ne osećam opušteno i jedino mi je važno da Arsenal pobedi.

Čega se najradije sećaš iz vremena kada si počeo da igraš za Arsenal?
FABREGAS: Oduvek sam sebi govorio sam imao mnogo, mnogo sreće. Kada sam došao u London bio sam samo šesnaestogodišnji klinac koji je dobio priliku da svakog dana trenira sa prvim timom. Trenirao sam sam sa Thierryjem Henryjem, Dennisom Bergkampom, Kanuom, Patrickom Vieiraom, ljudima koji su mi bili idoli i koji su uvek bili tu da mi pomognu.

Kako ti se sviđa igranje pred navijačima protivničkog tima koji te ne podnose?
FABREGAS: Njihove uvrede samo mi daju dodatnu motivaciju. Razmišljam u stilu, „Hej, ne dopadam vam se? E, pa dobro, sad ću pokušati da dam gol vašem timu pa ćete me mrzeti još više.“

Kakav bi savet dao mladim igračima koji, poput tebe, žele da se nađu u redovima Arsenala?
FABREGAS: Igrajte jednostavno, posebno na vašem prvom meču. Ukoliko vam prva tri-četiri kontakta s loptom prođu kako treba, počećete da se osećate dobro i dobićete na samopouzdanju, i onda ćete moći da izvedete i po koju „fintu“.

OSTAVI KOMENTAR