Start Sport Partizan rutinski u derbiju

Partizan rutinski u derbiju

SHARE

Srpski šampion došao do pobede nakon velike greške Slavoljuba Đorđevića, koji je prosledio loptu Kleu, a ovaj do Moreire koji se ponovo upisao među strelce na derbiju.

Od “Neosvojive tvrđave”, kako su je dugo nazivali navijači Crvene Zvezde, ostali su samo temelji. Parni Valjak  ponovo je prešao preko srpske “Marakane”, čini se prilično lako i rutinski. Šok za domaće je usledio već u šestom minutu, kada je nesmotreni kapiten Crvene Zvezde asistirao Kleu i tako stvorio stopostotnu šansu za Partizan, koji ju je lako pretvorio u gol. Zvezda je doduše imala svoju šansu nešto kasnije, ali je strahovit šut Kadua sa 11 metara, zaustavila stativa.

U ostatku meča, prilično umorni igrači Partizana nisu imali previše ambicija u napadu, ali je odbrana funkcionisala besprekorno, dovoljno da onemogući igrače večitog rivala da stvaraju šanse pred golom Vladimira Stojkovića, koji nije pogledao pritisku sa tribina.

Na tabeli, Crvena Zvezda i Partizana sada imaju po 22 boda, s tim što su crno-beli zbog bolje gol razlike, na vodećoj poziciji. Treće mesto  zauzima jedini neporaženi klub, Vojvodina, sa 19 bodova.

OSTAVI KOMENTAR