Start Sport Novak: Želja je tajna naših uspeha

Novak: Želja je tajna naših uspeha

SHARE

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je za “Politiku” da je tajna uspeha srpskog sporta u velikoj želji.

“Ono što je presudno za svakog sportistu na najvišem profesionalnom nivou je želja za pobedom, posvećenost i ljubav prema sportu koja odlučuje pobednika. Mi srpski sportisti imali smo mnogo problema u prošlosti sa razvojem, treninzima i uslovima, ali to nas je nekako učinilo jačim fizički i psihički, jer želimo pobedu više nego iko drugi.

“Dolazimo iz male zemlje koju volimo svim srcem i želimo da joj podarimo uspeh”, dodao je Novak.

Đoković je priznao da mu je trofej na Rolan Garosu, jedinom Grend slem turniru kojeg nije osvojio, verovatno najveći cilj od sva četiri GS takmičenja. “Ali, na svakom od tih turnira želim da dođem do trofeja i uveren sam da mogu to da postignem”.

Objašnjavajući zašto je najbolji, Djoković je naveo kako je i ranije uvek pokušavao da mu GS turniri budu prioritet, ali da nije uspevao da odigra najbolje u završnicama protiv Federera i Nadala, kao što oni to mogu.

“Sada i ja imam to, naučio sam kako da se ponašam u najvećim mečevima najvećih turnira. To je proces. Federer i Nadal su imali psihološku prednost nad svakim, ali oni su me naučili šta treba da uradim da bih osvajao Grend slemove “.

Izvor: b92.net

OSTAVI KOMENTAR