Start Sport “Novak je favorit na Vimbldonu”

“Novak je favorit na Vimbldonu”

SHARE

Bivši britanski teniser Tim Henman rekao je da je po njemu Novak Đoković prvi favorit za osvajanje titule na Vimbldonu. Treći Gren slem sezone počinje za deset dana, a na njemu Đoković brani titulu i baš njemu Henman daje veće šanse, nego Rafaelu Nadalu.

null

„Rekao bih da je Đoković moj favorit. Od četiri poslednja Gren slema osvojio je tri“, rekao je Henman. Henman je istakao da, pored Đokovića, odlične šanse u Londonu imaju i Nadal i Federer. „Očigledno je da su Đoković, Nadal i Federer, veoma dominantni poslednjih godina, ali će biti zanimljivo videti da li Endi Mari može da se umeša. Jeste da se u poslednje vreme najviše gleda borba Đokovića i Nadala, ali, uprkos tome što nekoliko godina nije osvojio Gren slem titulu, ne bi trebalo ignorisati ni Federera. Mislim da ima veliku želju, ima odličan skor na travi, bio je uspešan na Vimbldonu, i ima svoje šanse“, naglasio je Henman.

null

Henman se posebno osvrnuo na Endija Marija, koji je poražen već na startu turnira u Kvinsu, a ima i probleme sa povredom. „Pročitao sam da je rekao da želi da ostavi te probleme iza sebe i da oseća da je bolje i da će na travi biti bolji. Podloga je mekša, pa loptica ne odskače toliko visoko, a poeni nisu toliko dugi, tako da će mu to pomoći. U realnosti, teško je igrati protiv Đokovića, Federera i Nadala, kada ste 100 odsto spremni, a kada niste, jednostavno je nemoguće suprotstaviti im se“, rekao je bivši britanski teniser.

FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR