Start Sport Novak Đoković: “Sanjao sam da budem najbolji”

Novak Đoković: “Sanjao sam da budem najbolji”

SHARE

 photo FFN_BIG_Australian_Open_Finals_012912_8683669_zps5f7c8338.jpg

Srpski teniser Novak Đoković rekao je posle četvrtog trijumfa na Australijan Openu da je presrećan što je opet podigao trofej u Melburnu.

Đoković je treću godinu zaredom osvojio prvi Gren slem sezone, pobedom nad Endijem Marijem u četiri seta, i tako je postao prvi teniser kojem je to pošlo za rukom u Open Eri. Prvi reket sveta je trofej primio iz ruku Andrea Agasija sa kojim se izjednačio po broju titula u Melburnu, a isto toliko ih ima i Federer. „Ovaj rezultat pokazuje kakve emocije osećam kada igram na „Rod Lejver“ areni. Mislio sam sve što sam rekao, obožavam ovaj turnir“, rekao je Đoković.

 photo FFN_BIG_Australian_Open_Finals_012912_8683870_zps6bfa629b.jpg

Novak je posebno istakao kakve emocije oseća posle nove titule u Melburnu. „Osećam veliku radost. Veoma sam srećan i blagosloven što mogu da igram ovaj sport koji volim najviše na svetu. Posvetio sam svu svoju unutrašnju snagu, strast i ljubav ovom sportu. Oduvek sam sanjao da budem najbolji u onome što radim. Šta više mogu da kažem?“, istakao je Novak.

 photo FFN_BIG_Australian_Open_Finals_012912_8683679_zps84c1713f.jpg

Predstavnici sedme sile su nakon ‘ozbiljnih’ pitanja, nastavili konferenciju u nešto opuštenijem stilu. Prvo ga je jedan novinar pitao da li misli da je najsmešniji igrač na Turu, na šta je Novak odgovorio uz veliki osmeh – “Ne znam, šta ti misliš?”. Da bi usledilo pitanje, koja je Novakova ‘filozofija za humor”? “Pokušaću da nađem racionalan odgovor na to pitanje. Pokušavam da uživam u svakom deliću svog života, koji je kao blagoslov. Ima toliko tenisera širom sveta, tenis je rasprostranjen po celom svetu, a svi žele jedno – da uspeju i budu na vrhu. Ja imam sreću da sam to uspeo i da ostvarim. Naravno, ne smejem se ni ja svaki dan, uhvati i mene ‘žuta minuta’, ali to je sve normalno”.

Izvor: B92
FOTO: FAME

OSTAVI KOMENTAR