Start Sport Nole ponovo vlada Australijom!

Nole ponovo vlada Australijom!

SHARE

Briljantnom, gotovo bezgrešnom igrom, najbolji srpski teniser svih vremena došao je do svoje druge titule na Australian Openu, savladavši u finalu Andy Murrayja sa 3:0 po setovima (6:4, 6:2, 6:3)

Ovo je Novaku druga Grand slam titula u karijeri, a prvu je osvojio na istom mestu, pre tačno tri godine. Đoković je od starta delovao opasnije od Murraya, ali je Škot uspešno čuvao svoj servis sve do rezultata 5:4. Tada Novak igra nekoliko sjajnih poena i u fantastičnom momentu dolazi do prvog brejka i vođstva u setovima. Od tog trenutka, Andy Murray delovao je znatno manje opasno. Novak je nastavio sa sjajnom igrom, pravio je izuzetno mali broj grešaka (svega 3 na prema 11 protivnika u prvih pet gemova) što mu je donelo prednost od čak 5:0, a zatim i prvu set loptu na servis Britanca. Ipak, Đokovićev dobar prijatelj tada prekida seriju od čak pet izgubljenih gemova, a zatim pravi prvi brejk u meču, osvojivši ga sa nulom.

Ipak, Srbin odmah uzvraća istom merom i završava posao u drugom setu sa vrlo ubedljivih 6:2. Treći set doneo je priličan broj grešaka i preokreta, ali Novak ni u jednom trenutku nije bio u podređenom položaju. Kada je pri vođstvu od 2:1 Novak spektakularnim poenom iz gotovo nemoguće pozicije došao do novog brejka, činilo se da je to bio prelomni trenutak meča. Međutim, Škot još nije bio spreman za predaju, pa da je odmah uzvratio, oduzevši servis protivniku, a onda i to materijalizovao osvojivši svoj servis gem. Ipak, to je bilo sve od njega. Novak sigurno dobija svoj naredni gem, onda oduzima servis Murrayju i na kraju trijumfuje sa 6:4, 6:2, 6:3 iskoristivši svoju prvu meč loptu.

Briljantno odigravši ceo turnir, na kome je izgubio samo jedan set, Novak je podsetio sve da nije pitanje da li će, nego kada će postati svetski broj 1.  Trijumf u Australiji mu osim više od dva miliona dolara donosi i približavanje Federeru na svega 80 poena razlike, pa je vrlo izvesno da će srpski teniser ubrzo gledati u leđa jedino još uvek neprikosnovenom Rafaelu Nadalu.

OSTAVI KOMENTAR