Start Sport Nezapamćen skandal u Đenovi

Nezapamćen skandal u Đenovi

SHARE

Srpski huligani naneli nezabeleženu sramotu našem fudbalu ali i državi. Meč Italije i Srbije prekinut nakon svega sedam minuta.

Da i od lošeg može mnogo gore, pokazala je jučerašnja utakmica u Đenovi, koja zbog divljavanja grupe “navijača” iz Srbije nije mogla ni da bude odigrana. Sve je počelo još nekoliko dana ranije, kada je predsednik FSS Tomislav Karadžić izjavio da se “nešto sprema za meč sa Italijom”. Nažalost, izgleda da njegove reči nisu shvaćene ozbiljno. Neposredno pred utakmicu, razularena grupa zvezdinih “Delija”, pokušala je da sa upaljenim bakljama, fizički nasrne na našeg prvog golmana, Vladimira Stojkovića, koga je od težih posledica spasilo nekoliko srpskih reprezentativaca, pre svega Dejan Stanković. Šokiran onim što je doživeo, Stojković je preneo selektoru da nije spreman da brani, pa je njega među stativama trebao da zameni Brkić.

Mučne scene koje su usledile na stadionu, teško je i opisivati, ali je krajnje naivno verovati da je sve to došlo kao proizvod frustriranih navijača Crvene Zvezde, koji deluju na osnovu gotovo ratnih pokliča predsednika ovog fudbalskog kluba, gospodina Vladana Lukića. Šta je tačan uzrok svega ovoga i ko je planirao da napravi ovakav sramotni incident, tek ćemo (nadamo se) saznati u narednim danima. Možda nije daleko od istine ocena da je sve ovo povezano sa nedeljnim neredima u Beogradu, koji očigledno nisu imali nikakve veze sa Paradom Ponosa.

Još uvek je rano predvideti kakve sve kazne čekaju našu reprezentaciju, ali po nekim informacijama, osim velike novčane globe, mečeve do kraja kvalifikacija bismo igrali pred praznim tribinama. U svakom slučaju, fudbal će i narednih dana biti u centru pažnje, ali nažalost, ne zbog dobrih stvari.

OSTAVI KOMENTAR