Start Sport Nemačka reprezentacija MATTHAUS: LAHM TREBA DA ZADRŽI KAPITENSKU TRAKU

Nemačka reprezentacija MATTHAUS: LAHM TREBA DA ZADRŽI KAPITENSKU TRAKU

SHARE

Jedan od najboljih nemačkih igrača svih vremena i nekadašnji kapiten reprezentacije Lothar Matthaus veruje da Philipp Lahm treba da zadrži kapitensku traku nacionalnog tima, umesto da je vrati Michaelu Ballacku. Matthaus veruje da Lahm poseduje poštovanje svoje ekipe nakjon što ju je vodio do bronzane medalje na mundijalu.

“Philipp Lahm je odradio sjajan posao na Svetskom prvenstvu”, rekao je Matthaus, “i videlo se da je imao ceo tim iza sebe. Kada je reč o Ballacku, nisam siguran da bi ceo tim bio iza njega. Michael želi da se vrati, i ukoliko se to desi moraće da se razgovara o kapitensoj traci. Ukoliko se ne vrati, stvar će biti rešena sama od sebe. Ja sam mu čak savetovao da razmisli da li zaista želi da nosi ovu dvostruku, ili čak trostruku odgovornost u svojim godinama.”

Ballack je izjavio da očekuje da ponovo bude kapiten nakon što se potpuno oporavi od povrede članka, ali Matthaus očigledno nije na njegovoj strani. Ni Lahm ni Ballack nisu na spisku selektora Loewa za prijateljski meč sa Danskom u sredu, ali će odluku o kapitenu reprezentacije morati doneti pre 3. septembra, kada njegova ekipa protiv Belgije igra prvi meč kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2012.
Lahm je potvrdio da želi i dalje da nosi kapitensku traku. “Lepo je čuti da jedan Lothar Matthaus govori tako lepe stvari o vama”, rekao je. “Već sam rekao da bih želeo da ostanem kapiten zato što zaista uživam u toj ulozi, i ništa se u međuvremenu nije promenilo.”

OSTAVI KOMENTAR