Start Sport NBA: Majami rasturio Finiks, novi trijumf Bostona

NBA: Majami rasturio Finiks, novi trijumf Bostona

SHARE

Chris Bosh je konačno zasijao, i bio je najzaslužniji za pobedu svog tima rezultatom 123:96.

Bosh je na utakmici pred domaćom publikom postigao čak 35 poena, i to za samo tri četvrtine, jer u poslednjoj deonici nije ni bilo potrebe da ide na parket.

Druge dve glavne zvezde Majamija imali su mnogo slabije veče – LeBron je zabeležio 20 poena,  a Dwyane Wade 17, uz šest skokova i isto toliko asistencija.

Malu senku na trijumf  “Vreline” bacila je povreda veterana Juwana Howarda, koji je u svojoj prvoj ovosezonskoj utakmici polomio nos, pa se ne zna da li će biti u sastavu tima na narednom meču koji Majami igra u petak.

Sa druge strane, Boston je pokazao da ima vrlo jaku klupu, jer su rezervisti na svojim leđima izneli poslednju četvrtinu, dobivši je pritom sa čak 17 poena razlike. Konačan rezultat meča između Kelta i Vizardsa bio je 114-83.

Trener Doc Rivers je želeo da odmori svoje startere, tako da su oni provodili vrlo malo vremena na parketu. Paul Pierce je zabeležio 23 poena, a sledili su ga Garnett sa 18 i Rondo sa 12 poena i 13 asistencija. Važno je istaći u učinak Shaquille O’Neala, koji je za 22 minuta zabeležio 13 poena i 4 ofanzivna skoka.

OSTAVI KOMENTAR