Start Sport Nakon Rooneya u Edenbridgeu spaljuju džinovskog Balotellija

Nakon Rooneya u Edenbridgeu spaljuju džinovskog Balotellija

SHARE

Sve je spremno za spaljivanje lomače povodom petog novembra, odnosno Noći Guya Fawkesa, koje će se tradicionalno upriličiti u engleskom gradiću Edenbridgeu.

Ove će godine, nakon što je prošle spaljen divovski Wayne Rooney, glavni krivac za debakl Engleza na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, građani Edenbridgea javno spaliti divovsku lutku Marija Balotellija.

Lutak pripremljen za paljenje na glavi nosi kapu Super Marija, odeven je u dres Mančester Sitija na kojem piše “Why always me?”, dok u rukama drži kuću i eksploziv. Autori su aludirali na Balotellijev piromanski ispad uoči derbija protiv Mančester Junajteda prošlog meseca, kada je, igrajući se petardama u vlastitom kupatilu, zapalio peškire pa potom i kuću. “Bili smo sve donedavno zabrinuti bojeći se da nemamo pravog kandidata za glupost godine. Onda je Balotelli zapalio svoju kuću”, rekao je Jon Mitchell, organizator događaja.

Njime Englezi, posebno u ruralnijim delovima zemlje, slave neuspešan pokušaj atentata na Kralja Jamesa I petog novembra 1605. godine. Zaverenici su želeli da zapale Dom lordova i kralja u njemu. Spomenuti Guy Fawkes, jedan od zaverenika, uhvaćen je pri čuvanju eksploziva. U slavu spašenog kralja Englezi su idućih dana palili Fawksove lutke širom zemlje.

OSTAVI KOMENTAR