Start Sport Messi je najplaćeniji fudbaler sveta

Messi je najplaćeniji fudbaler sveta

SHARE

Lionel Mesi je na samom vrhu. Već je tri puta i zvanično proglašavan za najboljeg na planeti, a sada se i zvanično zna da je plaćen u skladu sa svojim renomeom.

null

Prema pisanju “Frans fudbala”, argentinski fudbaler od ugovora, sponzora i reklama godišnje inkasira oko 33 miliona evra. Mesi od ugovora sa Barsom dobija 10.5 miliona, od bonusa prikupi oko 1.5 miliona, dok mu marketing u roku od 12 meseci donese preko 21 miliona! Već tradicionalno papreno plaćeni Dejvid Bekam nalazi se na drugom mestu ove liste, sa godišnjim prihodima od 31.5 miliona, ali treba istaći da više od 80 odsto tog novca isplaćuju sponzori.

null

Kristijano Ronaldo ne zaostaje za prvim zvezdama, tako da Portugalac na svakih godinu dana bude bogatiji za 29.2 miliona evra. Značajan deo (13 miliona) mu isplaćuje “kraljevski klub”.

Što se tiče trenera, očekivano najviše dobija Žoze Murinjo, kojem Real za godinu dana daje gotovo 15 miliona, dok je na drugom mestu Karlo Anćeloti, trener PSŽ-a, koji ima godišnju platu od oko 13.5 miliona.

OSTAVI KOMENTAR