Start Sport Messi ili Ronaldo: Ko će biti zvanično najbolji fudbaler sveta?

Messi ili Ronaldo: Ko će biti zvanično najbolji fudbaler sveta?

SHARE

Izbor za najboljeg fudbalera sveta još je daleko, ali nema sumnje da će dva najveća kandidata ponovo biti zvezde Reala i Barselone.

null

U poslednje dve godine Messi je bio neprikosnoven, ali ove godine Portugalac će mu biti velika konkurencija. Leo je postigao neverovatna 73 gola (više od 80 ako se računa i reprezentacija) ali osvojio samo jedan, i to najmanje važan trofej – španski kup. Sa druge strane, Ronaldo je svom Realu doneo titulu, prvu posle 3 sezone. On je postigao takođe fenomenalnih 60 golova u 55 utakmica, sjajno je odigrao i EURO 2012, ali jedino je nedostatak sreće na penalima sprečio njegov Portugal da uđe u finale EP.

null

Dve legende svetskog fudbala, Paolo Maldini i Luis Figo smatraju da trofej zasluže Ronaldo: “Ronaldo je uradio sve što je potrebno da bi osvojio Zlatnu loptu”, rekao je Figo. Sa druge strane, Messijev zemljak Javier Mascherano smatra da trofej mora ostati u vlasništvu Argentinca, iako Barsa nije osvojila praktično ništa. On smatra da je individualni učinak igrača jedino što je bitno, kao i da Leo zbog više od 80 postignutih golova nema premca.

null

Šta vi mislite, ko će biti najbolji igrač sveta? Da li je bitniji faktor rezultat celog tima i trofeji ili samo pojedinačni učinak?

FOTO: SIPA

OSTAVI KOMENTAR