Start Sport LeBron ubedljiv kod kuće

LeBron ubedljiv kod kuće

SHARE

LeBron James se vratio u Kviken Lons Arenu, mesto koje je tokom poslednjih sedam godina smatrao svojim domom. Napustio ga je onako kako je i najčešće bio slučaj tokom vremena provedenog u dresu Klivlend Kavalirsa – pobednički!

Njegov Majami Hit potpuno je nadigrao Klivlend i pobedio rezultatom 119-90, a LeBron je bio najzaslužniji za takav ishod.

Jamesov prvi dolazak na parket Klivlenda otkad je letos napustio klub i prešao u Majami Hit, s velikom pažnjom se isčekivao danima unazad. Atmosfera u Areni bila je uzavrela. Navijači Klivlenda su Jamesu dobacivali i zviždali od trenutka kada je izašao na parket, ali je James na dobro poznatom terenu vrlo brzo pronašao način da utiša publiku.Već nakon prve četvrine James je imao 10 poena a Majami je vodio sa 8 razlike, a prednost je do poluvremena narasla na velikih 19 poena. Nakon pauze James je u trećoj četvrtini odigrao najboljih nekoliko minuta ove sezone. U trećoj četvrtini postigao je 24 poena šutirajući 10 od 12, i utakmica je tad bila de fakto odlučena pa je poslednju četvrtinu proveo na klupi. Sve u svemu, 38 poena, 5 skokova i 8 asistencija u tri četvrtine igre spada u neke od najboljih Jamesovih partija ikada. Iako je jedan navijač Klivlenda uhapšen, a njih nekoliko izbačeno iz arene, meč je protekao bez većih incidenata. James je još jednom briljantnom partijom na parketu Klivlenda podsetio navijače zbog čega su ga toliko voleli, ali ovog puta, nažalost, u dresu drugog tima.

OSTAVI KOMENTAR