Start Sport Kralj Leo: Messi postao najbolji strelac u istoriji nokaut faze Lige šampiona

Kralj Leo: Messi postao najbolji strelac u istoriji nokaut faze Lige šampiona

SHARE

Najbolji fudbaler sveta je sjajnim golom u Leverkusenu postigao još jedan fascinantan uspeh: Sa samo 24 godine i šest i po godina staža u Ligi šampiona, najbolji je strelac u nokaut fazi takmičenja s 19 golova.

Messi je od 2005. do danas, računajući samo najvažnije utakmice najjačeg fudblaskog takmičenja sveta, dao više golova nego vremešne ikone Lige šampiona (Ševčenko, Raul), s kojima je do sinoć delio prvo mesto s 18 golova. Međutim, ova dva legendarna golgetera igrali su u Ligi šampiona 11 (Ševa) i 10 (Raul) godina duže od Lea.

Photobucket

Nadmašio je njih, kao i najvećeg sakupljača otpadaka po evropskim petercima – neponovljivog Pipa Inzaghija, koji s 16 golova postignutih od osmine do finala Lige šampiona, drži treće mesto na večnoj listi.

Photobucket

Jedini koji može da pripreti malom čarobnjaku je Wayne Rooney, koji je do sada poentirao 14 puta u eliminacionoj fazi LP, dakle ima pet golova manje od Messija. Uzimajući u obzir kvalitet, starost (26 mu je godina), kao i da igra u Junajtedu, koji je redovan učesnik takmičenja do samog kraja (mada ne i ove godine), sigurno će nadmašiti Inzaghija, Raula i Ševčenka.

OSTAVI KOMENTAR