Start Sport Junajted i Arsenal večeras u borbi za vrh Premijeršipa

Junajted i Arsenal večeras u borbi za vrh Premijeršipa

SHARE

Oba tima nalaze se u vrlo dobroj formi, i sa pravom jurišaju na titulu prvaka, u šampionatu koji je možda i najneizvesniji u prethodnih desetak godina.

Umesto klasične najave, dajemo vam po tri razloga zbog čega će Junajted, odnosno Arsenal dobiti večerašnju utakmicu:

Mančester će dobiti utakmicu zbog:

1. Alexa Fergusona

Junajted je prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Arsenal, ali i utakmicom manje.  On je uspeo da tim zadrži na okupu i za vreme čitave afere oko Wayne Roonyja, a ne treba zanemariti ni činjenicu da ni nakon gotovo polovine sezone, Mančester Junajted još uvek nije doživeo poraz.

2. Rooney se konačno vraća u formu

Wayne je odigrao solidno u prošlom kolu Lige šampiona, pokazavši da ponovo predstavlja veliku opasnost pred golom.

3. Junajted je sve uigraniji

U svom poslednjem meču u ligi, Mančester Junajted je razbio Blekburn sa 7-1, što znači da igrači puni samopouzdanja ulaze u derbi

Mančester će izgubiti meč zbog:

1. Sredine tenera

Arsenalova sredina terena deluje zdravije i bolje ukomponovano. Takođe, pitanje je kako će igrati Scholes, koji još uvek nije potpuno spreman.

2. Problemi sa Riom

Povreda u meču Liga šampiona znači da je njegov nastup večeras neizvestan. Ukoliko ne bude mogao da igra, potencijalni partneri našem Nemanji Vidiću biće daleko slabiji igrači, kao što je Evans ili Smalling.

3. Nepredvidljivi Walcott

Mladi Englez možda će čak biti starter, ali i ako uđe u igru sa klupe, zbog svoje enormne brzine može biti veliki problem za spore igrače Junajteda

OSTAVI KOMENTAR