Start Sport Jeremy Lin, heroj Njujorka

Jeremy Lin, heroj Njujorka

SHARE

 

Njujork Niksi pobedili su sedmi put zaredom, a ovaj put se sportska priča sezone Jeremy Lin odlučio više za razigravanje saigrača pa je zabeležio rekordnih 13 asistencija u domaćem trijumfu nad Sakramentom 100:85.

I dalje bez prve zvezde tima Carmela Anthonyja, koji bi se u sastav trebao vratiti u petak protiv Hornetsa, Niksi nastavljaju seriju i put prema doigravanju. Čovek koji je preporodio Njujork, Jeremy Lin, ubacio je Kingsima 10 poena, ali je savršeno razigrao tim s rekordnih 13 asistencija. Lin je sa 136 koševa u prvih pet utakmica kao starter postavio novi rekord NBA lige od kako je preimenovana iz ABA lige.

Photobucket

Apsolutna senzacija, ne samo NBA lige nego američkog sporta uopštee, košarkaš Njujorka Jeremy Lin u razgovoru za Reuters otkriva sve probleme i borbe sa stereotipovima na putu do uspeha. Niksi na krilima Amerikanca tajvanskog porekla Jeremyja Lina nižu pobede, a on i dalje pokušava da ostane čvrsto na zemlji.

“Želim da ostanem ista osoba kakav sam bio pre ovih velikih rezultata. Nije nevažno niti da su rezultati došli u dresu jedne od najeksponiranijih ekipa lige, pa je to dodatni pritisak. Uveren sam da ceo tim mora da diše kao jedan, svako od nas mora vlastiti ego da ostavi po strani i tek onda ćemo na najbolji mogući način koristiti sistem trenera D’Antonija i nastaviti sa sjajnim nastupima” smatra Lin koji celu karijeru pokušava da sruši stereotip o Azijatima kao vrlo lošim košarkašima.

[youtube 6vsGC3PzSQU]

“Definitivno postoji stereotip da Azijati nisu dovoljno dobri za NBA. Znam to jer sam se lično s tim problemom susretao. U bliskoj budućnosti očekujem snažan porast broja Azijata u ligi jer mislim da smo konačno probili neke barijere. Moj proboj u NBA je uglavnom bio drugačiji i nešto teži, ali ipak sam uspeo” ocenio je plej Niksa.

OSTAVI KOMENTAR