Start Sport Franc Bekenbauer otkrio JO’BULANI, zvaničnu loptu Svetskog prvenstva u fudbalu

Franc Bekenbauer otkrio JO’BULANI, zvaničnu loptu Svetskog prvenstva u fudbalu

SHARE

Fudbalska legenda Franc Bekenbauer, trener tima Južne Afrike – Karlos Alberto Pareira, dr Deni Džordan i direktor adidasa Herbert Hainer otkrili su danas u 11.30 u rodnom gradu adidasa Hercogenaurahu, zvaničnu “zlatnu” loptu Svetskog prvenstva u fudbalu 2010, FIFA World Cup™.

Bekenbauer je jedini čovek koji je osvojio Svetsko prvenstvo u fudbalu i kao igrač i kao trener. On je otkrio jedinstveno dizajniranu “zlatnu” loptu, koja će se koristiti samo za finalnu utakmicu takmičenja. Lopta nosi naziv “JO’BULANI” po Johanesburgu ili Jo’burg-u , zlatnom gradu gde će se održati finale Svetskog prvenstva 12. jula.

Trener južnoafričkog tima, Brazilac Karlos Alberto Pareira, koji je svoju zemlju doveo do pobede na Svetskom prvenstvu 1994. godine, dao je izjave o svom trenutnom angažovanju, o izazovima sa kojima se suočava kao domaćin, a prokomentarisao je i planove prema kojima želi da povede tim Južne Afrike do kraja takmičenja.

Image Hosting by imagefra.me

Dr Deni Džordan, izvršni direktor FIFA organizacionog komiteta u Južnoj Africi, predstavio je najnovije informacije o pripremama za takmičenje zajedno sa direktorom adidasa Herberom Hainerom. Na kraju je nemačka legenda Franc Bekenbauer izneo svoju procenu o tome koja dva tima mogu da se nađu u finalu i zbog čega.

Zlatnu zvaničnu “JO’BULANI” loptu isprobaće tim Južne Afrike u Hercogenaurahu u Nemačkoj tokom sedmodnevnog boravka u kampu za treninge, u okviru adidasovog glavnog predstavništva.

Lopta “JO’BULANI” takođe predstavlja novo razvijen “Grip’n’Groove” profil koji će biti omogućen najboljim fudbalerima na svetu. Lopta ima izuzetno stabilan let i savršenu postojanost u svim uslovima. Sastoji se od osam potpuno novih termički povezanih 3-D panela, koji su po prvi put sferično izliveni, tako da je lopta savršeno okrugla, više nego ikada do sada.

SHARE
Prethodni članakTaylor Swift izlazi sa tri frajera!
Naredni članakBravo #192

OSTAVI KOMENTAR