Start Sport Formula 1: Hamilton pobedio u fantastičnoj trci

Formula 1: Hamilton pobedio u fantastičnoj trci

SHARE

Ovogodišnju Veliku nagradu Kine obeležilo je mnogo preticanja i uzbuđenja, ali i briljanta vožnja Lewisa Hamiltona odnosno Marka Webbera.

Lider šampionata Sebastien Vettel, slabo je startova, pa ga je odmah zaobišao dvojac Meklarena, Hamilton i Button.  U prvih desetak krugova nije bilo velikih uzbuđenja, ali mnogo se promenilo nakon prvih odlazaka u pitstopove. Ono što se pokazalo jeste da je taktika s tri zaustavljanja bila pobednička, što je na kraju i donelo prednost Meklarenima u odnosu na Red Bull. U celoj priči odlično je prošao i Mercedes. Nico Rosberg jedno vreme je čak vodio s osetnom razlikom u odnosu na pratioce, ali je očigledno da njegov bolid još uvek nije dovoljno dobar da bi se nosio s vodećim ekipama. Ipak, njegovo peto i Schumacherovo osmo mesto moraju se smatrati uspesima.

Taktika i hrabra vožnja upravo su doveli Hamiltona do pobede. Zbog agresivne vožnje ali i kvalitetnijih pneumatika on je uspeo da u poslednjim krugovima stigne i prestigne Vettela, koji se jedva dovukao do cilja i na drugom mestu, tik iznad svog klupskog kolege Marka Webbera koji je u drugoj polovini trke prosto leteo po stazi i bio i po 3 sekunde brži od rivala na vrhu.

Nakon ove pobede, Hamilton je drugi u generalnom poretku, ali i dalje zaostaje velikih 21 bod za Vettelom. Sledeća trka vozi se 7. maja u Turskoj.

OSTAVI KOMENTAR