Start Sport Ferdinand protiv alkohola

Ferdinand protiv alkohola

SHARE

Rio Ferdinand, fudbaler Mančester Junajteda i engleski reprezentativac, izjavio je da u modernom fudbalu nemam mesta za igrače koji se opijaju. Ova izjava usledila je nakon što je čitav niz poznatih engleskih fudbalera u skorije vreme dospeo u tabloide zbog svojih alkoholnih ispada.

Junajtedov as priznaje da je alkohol bio deo fudbalske kulture u ranoj fazi njegove karijere. Ferdinand ističe da današnji fudbaleri “ne moraju da žive kao monasi”, ali da oni imaju odgovornost prema svojim klubovima i sebi samima da se ponašaju prikladno i razumno.

“Morate prihvatiti odgovornost”, rekao je Ferdinand. “Veliki klubovi najčešće igraju i po dve utakmice nedeljno, i igrači više nemaju prostora da izlaze i da se opijaju kao nekad. To je bio deo fudbalske kulture dok sam ja odrastao. Igrači kojima sam se ja divio kao klinac imali su bogat društveni život i to je bio deo njihove privlačnosti. Danas to ne možete sebi da priuštite. Igrate protiv ekipa koje su u vrhunskoj kondiciji, i nije pravedno prema vašem klubu ukoliko niste spremni da se nosite s tim. Postoji mnogo faktora koji odlučuju o tome da li ćete postati vrhunski fudbaler, ali pijančenje će vas svakako sprečiti da postignete taj cilj.”

SHARE
Prethodni članakNe rugaj se
Naredni članakOrlovi nad Bugarskom

OSTAVI KOMENTAR