Start Sport Droba i Terry: ne predajemo se!

Droba i Terry: ne predajemo se!

SHARE

Kapiten Čelsija John Terry upozorava da Čelsi još uvek nije istupio iz trke za titulu prvaka Engleske, dok njegov saigrač Didier Drogba cilja tri pobede u naredna tri meča koji bi mogli da prelome ovu sezonu za Čelsi, ali i za ostale konkurente.

Ekipa Čelsija ostvarila je samo dve pobede u prethodnih osam mečeva u svim takmičenjima i serija loših rezultata preti da ugrozi odbranu duple krune. Kriza rezultata usledila je nakon niza povreda u odbrambenim redovima Čelsija, kao i nakon otpuštanja Raya Wilkinsa, asistenta trenera Carla Ancelottija. “Plavci” u nedelju gostuju Totenhemu, zatim dočekuju Mančester Junajted i igraju sa Arsenalom u gostima. Didier Drogba ističe da bi dobri rezultati u ovim mečevima mogli da preokrenu sezonu Čelsija.

“Sigurno nam neće biti lako”, predviđa Drogba. “Mnogi očekuju da ćemo izgubiti od Totenhema. Ja tu ekipu vidim kao realnog konkurenta za titulu. Imaju odličnu sezonu i ne vidim zašto se ne bi uključili u borbu. Ranije smo ih redovno pobeđivali, ali stvari se menjaju. Očigledno, naredne tri utakmice ne dolaze na red u najboljem trenutku za nas, ali možda će baš ovaj niz mečeva promeniti našu situaciju. Ovo su teški trenuci za nas, ali ovakve stvari se dešavaju mnogim timovima. U Čelsiju se ovako loši periodi retko dešavaju i ndam se da će stvari krenuti nabolje.”

Kapiten Terry je odlučan u svojim izjavama da se Čelsi neće predati sučen sa trenutnim nevoljama.

“Nećemo se pedati, nema šanse”, rekao je Terry. “Ja sigurno neću, kao ni trener, i u ekipi imamo velike borce poput Drogbe i Maloude, koji su vrhunski igrači i jaki karakteri. Vreme je da se svi uzdignemo. Imamo nekoliko teških mečeva pred nama, ali nadam se da smo spremni da odgovorimo izazovu. Igrači shvataju da ćemo predati titulu rivalima ako uskoro ne počnemo da pobeđujemo. Ja sigurno neću pognuti glavu. Trudiću se da pokrenem svoj tim i to ću činiti do samog kraja.”

Tery tvrdi da se ne seća težeg perioda u Čelsiju: “Verovatno nismo imali ovako lošu seriju tokom mojih 11 godina u klubu i to je teško podneti nakon što smo godinama pobeđivali iz kola u kolo. Niko od nas ne može da kaže da trenutno igra posebno dobro, pa nećemo upirati prstom jedni na druge. Sada treba da se držimo zajedno i verujemo jedni u druge”, zaključuje Terry.

OSTAVI KOMENTAR