Start Sport CKM intervju – Rio Ferdinand

CKM intervju – Rio Ferdinand

SHARE

rio

Od svojih baletskih početaka u komšiluku Del Boya pa do jedanaest godina igre za Manchester United. Najskuplji engleski igrač svih vremena otvorio je dušu i ispričao priču svog života…

Nedelju dana po odlasku u penziju ser Alexa Fergusona, Rio Ferdinand potpisao je novi jednogodišnji ugovor s klubom, iako se spekulisalo da će i on poći stopama svog trenera. Momak odrastao u Pekamu punih jedanaest godina stub je odbrane najuspešnijeg kluba s Ostrva, Manchester Uniteda, za koji je odigrao preko trista zvaničnih utakmica.

F2

CKM: Da li je tačno da si se kao klinac bavio baletom i da si čak osvojio nagradu na takmičenju londonski školi… kako su tvoji drugari iz Pekama gledali na to?
Rio: Tačno je. U početku sam krio od drugova da idem na balet. Mislim da bi me uništili od zajebavanja da su znali. Ipak, nije bilo šanse da prećutim sve, znali su da idem na nekakve probe i treninge u pozorište, pa sam im rekao kako sam upisao dramu, što je ipak delovalo ozbiljnije. Pune dve godine uspešno sam skrivao da sam baletan, a onda sam im rekao. Bio sam iznenađen da su to prihvatili mirno, mada bio sam zaista jedan od onih koji su bili poštovani u društvu. Balet sam igrao triput nedeljno, što je značilo nekoliko sati ozbiljnog angažovanja. U isto vreme igrao sam i fudbal, pa mi je sve to zajedno oduzimalo previše vremena. Tada mi je otac rekao: “Izaberi da li želiš biti fudbaler ili baletan, budući da nema šanse da se i jednom i drugom posvetiš ozbiljno!” Na svu sreću, odlučio sam se za fudbal. Baletu sam zahvalan jer sam fleksibilnost, snagu i ravnotežu stekao upravo tokom tri godine bavljenja njime, što mi je mnogo značilo u fudbalskoj karijeri.

CKM: Kakav si bio kao klinac, koliko si često, odnosno lako, upadao u nevolje i koliko ti je fudbal pomogao da izađeš na pravi put?

RF: Otac mi je bio vrlo strog, tako da sam imao respekt prema njemu, a osećao sam i priličnu dozu straha. Ubio bi me da sam bio problematičan, tako da sam se trudio da probleme svedem na minimum. Od 13. godine počeo sam da se bavim fudbalom i sve se vrtelo oko toga. Izašao bih napolje i družio se s drugarima dok ne bi došlo vreme da idem na trening. Nekoliko momaka iz ekipe koji su trenirali sa mnom, i čak bili talentovaniji od mene, nisu uspeli pošto su voleli i da preskoče trening i ostanu u kraju uz pivo i cigarete, a roditelji su mislili da su na treningu. Ja sam oduvek imao karakter i zbog toga sam danas ovo što jesam.

Ostatak teksta pročitajte u poslednjem izdanju magazina CKM po novoj ceni od 120 dinara

OSTAVI KOMENTAR