Start Sport Bravo Nole! Đoković u polufinalu Olimpijade!

Bravo Nole! Đoković u polufinalu Olimpijade!

SHARE

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Olimpijskih igara u Londonu.

null

Đoković je odigrao jedan od boljih mečeva na Igrama i u četvrtfinalu eliminisao Francuza Žo-Vilfreda Congu u dva seta, 6:1, 7:5 posle 80 minuta igre.
Novak će u polufinalu igrati protiv domaćeg predstavnika Endija Marija koji je savladao Nikolasa Almagra sa laganih 2:0 u setovima. Srpski teniser savršeno je otvorio meč. Dobio je uvodni gem bez izgubljenog poena, a onda je vratio nekoliko prvih servisa Francuza, stigao je do brejk šanse i iskoristio je za 2:0.
Nakon što je lagano osvojio svoj servis gem, Đoković je sledećem ponovo napao servis Francuza i ovaj put put iskoristio četvrtu brejk šansu za 5:1. Novak je lagano osvojio i sledeći gem, te sa 6:1 dobio prvi set.

null

Drugi set počeo je kao i uvodni, ali sa izmenjenim ulogama, ovaj put Conga je prvi stigao do brejka za prednost od 3:0. Đoković je brzo uzvratio ribrejkom, da bi već u sledećem gemu Francuz imao dve šanse za novi brejk. Međutim, Conga se stegao, Novak je mirnom igrom vezao tri poena i uspeo da dobije set za izjednačenje (3:3). U nastavku meča vetar je ometao oba tenisera, nešto teže se sa njim bori Đoković koji je uz malo problema uspeo da sačuva servis za 4:4.

Ni u sledeća dva gema nije bilo brejka, Novak je bio uverljiv, a Žo-Vilfred je pored malog pada sačuvao je svoj servis. Međutim, u sledećem gemu Đoković je iskoristio je ovaj pad Conge, propustio je dve brejk šanse, ali ne i treću za 6:5. Novak je bio suveren u ključnom gemu i sa 7:5 dobio drugi set za pobedu i plasman u polufinale.

Info: b92.net

OSTAVI KOMENTAR