Start Sport Adidas igračima Diegu Forlanu, Tomasu Mileru i Ikeru Kasiljasu dodelio Golden Awards

Adidas igračima Diegu Forlanu, Tomasu Mileru i Ikeru Kasiljasu dodelio Golden Awards

SHARE

Igračima Diegu Forlanu, Tomasu Mileru i Ikeru Kasiljasu, adidas*je dodelio Golden Awards. Ovaj značajan događaj je obeležio kraj FIFA World Cup kampanje, koja je bila jednako uspeąna i za igrače i za adidas.

Iker Kasiljas, kapiten pobedničkog tima Španije, primio je adidas Zlatnu rukavicu rečima: „Veliko mi je zadovoljstvo što primam ovu nagradu i to je savršen način da se zaokruži neverovatna sezona. Nadam se da će se uspeh nastaviti i u 2011. godini.”

adidas Zlatnu loptu, kopačku i rukavice, kojima su nagrađeni: najbolji igrač – Diego Forlan, igrač koji je postigao najviše golova – Tomas Miler i najbolji golman – Iker Kasiljas, dodelili su direktor adidasa Herbert Hajner i član FIFA izvršnog odbora Franc Bekenbauer tokom događaja koji je organizovao adidas u Nemačkoj.
„adidas Golden Awards su veoma prestižne nagrade koje odaju priznanje izvanrednim talentima na svetskoj fudbalskoj sceni. Počastvovan sam što mogu da ih predam igračima‘‘ rekao je Bekenbauer.

adidas Zlatnu loptu osvajali su najbolji svetski igrači uključujući Pelea (1970), Maradonu (1986) i Zidana (2006).
„Puno je odličnih igrača koji su osvojili adidas Zlatnu loptu i velika je privilegija primiti ovu nagradu i biti deo izabrane grupe igrača”, rekao je Forlan.

Uploaded with ImageShack.us

Tomas Miler je nagrađen adidas Zlatnom kopačkom za 5 golova i 3 asistencije, prateći tako nemačkog kolegu Miroslava Klosea koji je ovu nagradu osvojio 2006. godine .„Osvajanje adidas Zlatne kopačke je velika čast i nešto što nisam očekivao na početku Svetskog prvenstva. Nadam se da ću nastaviti da postižem golove za moj klub i reprezentaciju i u 2011. godini”.

2010. godina bila je najuspešnija godina u istoriji adidasa sa akcentom na rekordnu prodaju u kategoriji kolekcija za fudbal. adidas je stvorio kopačku koja je dala vrhunske rezultate na Svetskom prvenstvu – F50 adiZero, opremio pobednički tim Španije, i najboljeg igrača, najboljeg golmana i golgetera.

OSTAVI KOMENTAR