Start My Love Story Vaša nova istinita priča: “Volim ga i to mi niko ne moze...

Vaša nova istinita priča: “Volim ga i to mi niko ne moze zabraniti!”

SHARE

My Love Story je vaša rubrika – šaljite nam svoje istinite ljubavne priče na e-mail adresu bravo@color.rs a u subject stavite “Za My Love Story”.

Sve je počelo u 8. razredu. Počela sam da se zaljubljujem u tada najboljeg druga. Voljela sam ga iako nisam smjela. Bar sam ja mislila da nisam smjela. Sjedili smo u istoj klupi, smijali se nastavnici, tjerali nas van sa časa… Branio me je, ako bi mi neko nešto ružno rekao, stajao je u moju zaštitu. Voljela sam ga ali on to nije znao, ne samo on, niko drugi to nije znao, čak ni moja bff. Mislila sam ako to nekom kažem da će se saznati kad tad. Čuvala sam tu neku čudnu ljubav samo za sebe. Od tada je prošlo dva mjeseca, a i dalje sam bila zaljubljena u njega i još vise ga voljela. Mislila sam, možda nas sudbina tek planira…

30. mart 2011. godine zauvjek će ostati u mom sjecanju. Njemu je tad bio rođendan! Zove se Haris. Tog čudesnog dana prišao mi je njegov najbolji drug Azur i rekao: “Azra, moram te nešto pitati i reći ti, ali nemoj se naljutiti i nemoj odjuriti odavde, molim te! Mogu li?” Nasmiješila sam se i rekla: “Ajde pitaj, mada znam da je neka glupost.” Nasmijao se i nastavio: “Već znaš, Harisu je danas rođendan. Umjesto poklona zamolio me da mu pomognem i da ti nešto kažem i pitam te!” Ja sam ga samo gledala! Ponovo je nastavio: “Azra, Haris mi je prije 3-4 mjeseca otkrio jednu tajnu, poštovao sam njegovu odluku i nikom to nisam rekao, Azra, Haris je zaljubljen u tebe!” Azra, Haris je zaljubljen u tebe! Azra, Haris je zaljubljen u tebe! Azra, Haris je zaljubljen u tebe! – odzvanjalo mi je u glavi! Nisam mogla vjerovati ! Rekla sam mu: “Daj ba, Azure ne furaj molim te!” Odgovorio mi je: “Ne furam majkemi, ako ne vjeruješ meni vjeruj ovom!” Pružio mi je neki papir. Otvorila sam ga i vidjela dobro poznati rukopis. Na papiru je pisalo: “Oko moje lijepo, znam da možda sad ne vjeruješ Azuru ali, istina je. Ja ti nisam smijo reći. Pričekaj još malo ima ti još nešto reći!” Podigla sam pogled prema Azuru i rekla mu da nastavi. Tako je i uradio, rekao je: “Azra, Haris te pita da počnete!” Kad sam to čula, skočila sam i od sreće zagrlila Azura iz sve snage i upitala ga gdje je Haris, rekao mi je da je na školskom igralištu. Poljubila sam Azura u obraz i otrčala prema igralištu. Vidjela sam Harisa kako igra fudbal sa ostalom rajom. Prišla sam mu, kad me vidio prestao je sa igranjem, pogledao me i oborio glavu. Prišla sam mu, podigla mu glavu i poljubila ga. On se samo nasmijao i zagrlio me. Otišli smo do klupice i sjeli. Čestitala sam mu rođendan, ponovo ga poljubila i dala mu poklon. Poljubio me i rekao: “Mala volim te!” Na što sam se ja nasmjesila i zagrlila ga. Sjedili smo na klupi i pričali, pričali smo o tome koliko dugo je bio zaljubljen u mene i ja u njega… U susret nam je dolazio Azur, veseo i radostan. Prišao nam i čestitao, a Haris mu se zahvalio što mu je pomogao. Azur me pogledao i odvalio se smijati i rekao Harisu: “Kad sam joj rekao da je pitaš da počnete, zagrlila me tako jako da mi je vazduha ponestalo.” Oni su se smijali, a mene je bilo malo stid.

Te godine smo završavali osnovnu školu. Planirali smo oboje upisati medicinsku, samo različite smjerove. Ja za pedijatra a on opšti smjer. Na maturi smo proglašeni “Najljepšim parom maturske večeri”. Bili smo sretni. Nakon toga upisali smo medicinsku kako smo i planirali i evo nas sad smo 2. srednje i i dalje se volimo i nadam se da će tako i ostati.

Eto mišu da znaš da te puno puno puno volim i da ću te zauvjek voljeti i nadam se da ćeš ovo pročitati i sjetiti se onog tvog rođendana. Volim te!

Azra

OSTAVI KOMENTAR