Start My Love Story Vaša nova istinita priča! “Prošlost”

Vaša nova istinita priča! “Prošlost”

SHARE


My Love Story je vaša rubrika – šaljite nam svoje istinite ljubavne priče na e-mail adresu bravo@color.rs a u subject stavite “Za My Love Story”.

Ne znam kako bih opisala kako se sada osjećam, ali vjerujte, bolje mi je nego ranije. Kao da se nešto uzbudljivo dešava u mom mozgu i stomaku. Kao da se mali povrijeđeni leptirići ponovo bude i spremaju za borbu. Ponekad se pitam kako su samo preživjeli sve ono što mi se izdešavalo, jer propatili su isto toliko koliko i ja. Toliko patnje i bola za ovoliko godina koliko imam, toliko neispavanih noći i suza zbog osobe koja nimalo ne mari za mene, toliko bolnih trenutaka i tužnih pjesama zbog jedne budale. Zbog njega. Zahvaljujem bogu sto mi je dopustio da ga pustim, da napokon ode od mene, da se moja osjećanja prema njemu završe, da se pravim kao da od ovoga ništa nije bilo. Nisam shvatala koliko me povrijeđuje i koliko sam popustila u svemu, najprije u školi, pa u druženju sa osobama koje me vole, prosto u svemu. Toliko je bolje ne razmišljati o njemu i ne nervirati se. Toliko je bolje razmišljati o nečem drugom, slušati opuštenu muziku umjesto onih tužnih pjesama u koje sam se naravno pronalazila -.-‘. Ali ne želim da ga toliko ocrnjujem, mislim ipak ja sam bila zaljubljena u njega dve ili tri godine (prestala da brojim). Ipak on mi je dao i neke trenutke koje nikada neću zaboraviti, urezale su mi se u sjećanja i uvjek će tamo ostati. Naravno i on će imati neko maleno posebno mjesto u mom srcu. Ipak bio mi je prva ljubav. Ali mjesto koje je on zauzimao u mom srcu predaću nekome kome cu moći da vjerujem, ko me neće povrijediti. Uvjek sam voljela da sanjam i zamišljam happy endove u ovom mom jednom jedinom zaljubljivanju, iako sam znala da od toga neće biti ničega jer ja i on nikada, ali nikada ne bismo mogli biti zajedno. Ipak sam vjerovala, možda me je to jos više povrijeđivalo. Ali što ću ja kad volim da sanjarim, glupa ja. Sada, sada tek shvatam kako je lakše, osjećam se sasvim opušteno, prosto je divno ovako kad ne moraš da razmišljaš o osobi koja na tebe ne pomisli nikada, ali baš nikada. Zato samo odlučila poslušati onu “ Pusti prošlost, sa razlogom je prošlost”, to je istina. Pustila sam prošlost i njega i sad sam odlično. Nije da sam se sada zaljubila ili nešto tako ali moji leptirići se spremaju za novi let po stomaku za novu “avanturu”, manje bolnu nadam se, za novi svijet, u kojem nema njega, za novi san sa happy endom (nadam se).

P.S. Hvala ti što si bio dio moje prošlosti i ostao. Sve što se dogodilo mi je pomoglo da ojačam, ma koliko nisam željela da bude ovako. 😉

LANA

OSTAVI KOMENTAR