Start My Love Story Vaša nova istinita priča: “Još uvek sam zaljubljena!”

Vaša nova istinita priča: “Još uvek sam zaljubljena!”

SHARE

zaljubljeni_tinejdzeri

Cela priča je počela na ekskurziji. On se trudio da bude u centru pažnje. Dečak braon očiju, smeđe kose, stalno se glupirao i sve je izazivao. Išao je u drugo odeljenje, bili smo suprotna smena i retko smo se viđali. Znala sam mu ime. Zvao se Marko. Prišla sam mu i zvanično smo se upoznali. Do povratka u Beograd nismo se razdvajali, stalno smo pričali.
Letnji raspust
Bila sam prsrecna kada smo se raspustili. Kao i svake godina prošla sam odlično. Prve večeri raspusta rešila sam da izađem u obližnji park gde se društvo okupljalo. Tu je bio i Marko. On i momci igrali su fudbal, a moje drugarica i ja smo ih posmatrale. Tračarile smo kao i uvek. Kada sam morala da pođem kući, Marko je pošao samnom. Ispratio me je do zgrade. ,,Nego, Nina, hoćeš sutra da idemo na bazen? Momci su nešto pričali, i trebalo bi sutra svi da idemo’’ pitao me je. ,,Naravno’’ klimnula sam glavom i nasmejala se. ,,Važi, pokupiću te sutra u 15 do 2’’ nasmejao se onako slatko, kako je to samo on umeo. Potvrdno sam klimnula glavom, nasmešila se, mahnula mu i ušla u zgradu. Celo veče mislila sam samo o njemu. Kako se slatko smeje, kako ima najlepše oči na svetu. Shvatila sam da sam se zaljubila. To veče, zaspala sam sa osmehom na licu.
Odbrojavam sate do našeg odlaska na bazen. Spakovala sam svoj omiljeni peškir, obukla novi kupaći sa printom britnaske zastave i sišla ispred zgrade. On je već bio tu. Krenuli smo ka tribina fudbalskog terena gde bi trebalo da se nađemo sa ostalima. U grupi prijatelja primetila sam jednog nepoznatog decka. Tršave braon kose, očiju boje kestena, prišao je meni i Marku. ,,Ćao Mare’’ pozdravili su se. ,,Ovo je Nina’’ Marko me je predstavio. ,,Nikola’’ nasmesio se. Krenuli smo na bazen.
Otprilike,ovako su izgledali naši dani letnjeg raspusta. Preko dana visili smo na gradskom bazenu, uveče u parku. Nikola mi je postao dobar drug, a moja ljubav prema Marku je sve više rasla. Jedne večeri, priznala sam Nikoli da sam zaljubljena u Marka. Nasmejao se i obećao mi da nikome neće reći. Tako je i bilo.
Nestao je
Uskoro počinje škola. Okupljali smo se svakog dana u parku, brojeći dane do početka nove školske godine. Marko me je kao i svaki put ispraćao do zgrade. Jedne večeri, seli smo na klupu isred zgrade i počeli da pričamo. ,,Nina, moram nešto da ti kažem, ali da to ostane među nama’’ ,,Naravno, reci’’ u tom trenutku, deset stvari mi je prošlo kroz glavu. ,,Meni se sviđa Anđela’’ rekao mi je. Nisam verovala. Anđela je bila moja dobra drugarica, i moja simpatija je bila zaljubljena u nju. ,,Okej, nikome neću reći’’ uspla sam da se lažno nasmejem. ,,Hvala ti. A ti? Ko se tebi sviđa?’’ upitao me je i ponovo, po kozna koj put, onako slatko nasmejao. Zazvonio mi je telefon. Bila je to Ana, moja najbolja drugarica. Izvinila sam se Marku, njoj sam bila prekopotrebna, i pošla sam kući.
Pričale smo o svemu što se desilo danas. O Anđeli i Marku, o svemu. Prosto nisam verovala da se moja simpatija zaljubila u nekoga, i da je to samnom podelio. Njega sam volela više od svih. Kada smo Ana i ja završile razgovor, legla sam na krevet i uzela svoj telefon. Pustila sam pesmu ’Be algriht’ i počela da plačem. Nesam verovala šta se dešava.
Škola je počela. Kako je leto brzo prošlo. Nisam više izlazila u park, a Marka i Nikolu viđala sam samo u školskim hodnicima. Marko se odvojio od mene, nisamo više tako bliski. A Nikola? Nikola mi se stalno javljao, nastavili smo druženje.
Prvi sneg
Prva sam smena. Napolju je pao sneg. Onaj prvi sneg, najdivniji, najzanimljiviji. Škola je gotova. Kada sam izlašla iz škole, ugledala sam Nikolu. Prišao mi je. Zagrlio me je. Bila sam zbunjena. Mada mi je njegov zagrljalj prijao. Osetila sam njegov parfem. I odjednom-buumm. Našla sam se na zemlji, u snegu, a on je sedeo na meni. Nasmejao se i snegom mi prekrio lice. Nasmejela sam se. Ustao je i pružio mi ruku da ustanem. ,,Nedostajala si mi’’ ponovo me je zagrlio. ,,I ti si meni ’’ uzvratila sam mu zagrljalj. I zaista mi je nedostajao, moj najbolj idrug, moj Nikola. ,, Uskoro počinje raspust, da li planiraš da izlaziš u park, ponovo, kao letos?’’ upitao me je. ,,Pa verovatno ću izaći par puta, ne volim puno zimu’’ ,, Nadam se da hoćeš, bilo bi lepo. Nego, jesi li čula za Anđelu i Marka?’’ ,,Šta jesam čula?’’ ,,Smuvali su se pre neko veče’’ ,,Lepo, drago mi je zbog njih’’ slagala sam ga. Nije mi bilo drago. Prošla me je neka jeza. ,,Jesi okej?’’ pitao me je ,,Da, biću okej’’ nasmejla sam se, a u oku mi se skupljala suza.
Raspust je počeo. Sedela sam u svojoj sobi, i kao po običaju visila na fejsu. Mama mi je upala u sobu. ,,Ovo čudo zvoni’’ rekla mi je i bacila telefon na krevet, a potom izašla iz sobe. Na ekranu mi je zasvetlelo ime ’Nikola’. Javila sam se. ,,Halo?’’ ,,Hej, Nina, hoćeš večeras u park?’’ bio je tako divno raspoložen. ,,Naravno’’, ,,Važi, u 19.15h dolazim po tebe, vidimo se’’ prekinuo je vezu. Nisam mogla da dočekam da ga vidim. Nešto se probudilo u meni, kao da sam počela da se zaljubljujem u Nikolu. I zaista, počeo je da mi se sviđa. U meni se budilo nešto najdivnije, bilo mi je toplo oko srca. A srce? Srce je kucalo jače nego ikada. Ponovo je bilo zaljubljeno, ponovo je ‘’igralo’’ kao ludo.
Kada sam sišla ispred zgrade, on je već bio tu. Pozdravili smo se i krenuli ka parku. Celim putem je ćutao. Kada smo stigli, momci su otišli na stranu i grudvali se, a ja i Ana, jedine devojčice koje su izašle to veče, sele smo na klupi i pričale. Ana mi je pričala o njoj i Mihailu, kako im je lepo.
Ponovo sam se sa Nikolom vraćala kući. Zaustavio me je. Stao je isperd mene i rekao ,,Play whit me in snow’’ i oborio me dole. Počeli smo da se valjamo po snegu kao mala deca. U jednom trenu on je bio iznad mene. Pogledalo me je u oči. ,,Volim te’’ promrmljala sam. Nasmejao se i ustao. Ustala sam i ja i nastavili smo put. Ćutao je. Stigil ismo ispred zgrade. ,,Idem ja, vidimo se sutra’’ ,,Čekaj’’ rekao je. ,,Imaš nešto da mi kažeš?’’ upitala sam. ,,Volim te’’ prišao mi je i poljubio me. Leptrići su proradili. Ovo je bio najlepši dan u mom životu.
Kraj
Nikola i ja smo zajedno već dva meseca. Mogu reći da mi je sa njim divno. Petak je, škola je gotova. Ulazim na fejs, i Nikola mi se javlja. ’Skajp?’ poslao mi je. Odmah sam ušla na skajp i pozvala ga. ,,Hej, Nina, moramo da porazgovarmo’’ počeli smo priču. ,,Ne ide više ovako, moramo da raskinemo’’ ,,Molim, zašto?’’ ,,Jednostavno, ne volim te više. Sada volim Anđelu. Izvini’’ prekionuo mi je. Najgori način da vas neko ostavi je upravo ovaj.
I tako dani prolaze. Nas dvoje više ne pričamo. Proleće je stiglo. Prvi čas Nikolino odeljenje ima fizičko. Videla sam ga kako igra fudbal, a njegova kosa igrala je u nekom svom ritmu. Prelep je. Tršava kosa, odskakala je gore-dole. Kada me je video, samo se nasmejao. Nešto me je preseklo. Bože, da li sam ja to još zaljubljena u njega!.

OSTAVI KOMENTAR