Start My Love Story Vaša nova istinita priča: Časovi italijanskog

Vaša nova istinita priča: Časovi italijanskog

SHARE

My Love Story je vaša rubrika – šaljite nam svoje istinite ljubavne priče na e-mail adresu bravo@color.rs a u subject stavite “Za My Love Story”.

Bila sam u sobi i gledala novu epizodu “Tračare” kada sam čula zvono na vratima. Nisam se obazirala, mislila sam da su to sestrine drugarice. Ali, čula sam kako me majka zove…Sišla sam dole i videla Luku. Luka je moj drug iz razreda, inače jedan od najpopularnijih momaka u školi. Setila sam se da je danas u školi rekao da će svratiti do mene po domaći iz hemije. Ali, nije bio sam. Došao je sa njegovim drugom, Nikolom, mojom dugogodišnjom simpatijom. Niko nije znao da mi se Nikola sviđa, nikom se nisam usudila to reći. Nikola nije išao u moj razred, ali sam ga znala sa časova italijanskog, išli smo zajedno.

“Heej”, rekla sam i skrenula pogled. Uvek sam izbegavala dužu priču s njim, nisam znala kako da se ponašam.
“Eee, došao sam po svesku iz hemije”, rekao je Luka.
Otišla sam u sobu, i uzela svesku. Ruke su mi se tresle. Dala sam Luki svesku. Krenula sam da mu objasnim šta da prepiše, ali moja sestra ne bi bila moja sestra, da me ne izblamira u svakoj mogućoj situaciji. Čula sam je kako vrišti u svojoj sobi. Luka i Nikola su začuđeno gledali u mene. Nasmejala sam se i razdrala se: “Inaaaaaaaaa”! Izašla je vrišteći iz sobe:”Aaaaaaaaaaaa, znaš šta su objavili na Facebooku? Jaooooooooooo, ne mogu da verujeeem…Justin možda dolazi u Hrvatskuuuu..Kako sam sretnaaaaaaaaa”. Skočila je na mene. Nikola i Luka su se smejali. Ina je otišla kod majke da joj kaže za Justina, a ja sam Luki rekla šta da prepiše, i oni su otišli. Otišla sam kod sestre i izdrala joj se, ali se ona nije obazirala na mene.

Sutra u školi smo imali italijanski i znala sam da ću videti Nikolu. Celi dan sam ga izbegavala, ali kada sam krenula na italijanski, znala sam da je vreme da ga vidim. Ušla sam u učionicu, Nikola nije bio tamo. Sela sam sama, i nakon 2 minuta ušao je Nikola i seo pored mene.
“Pa, sestra ti je baš luda za Bieberom, a?”
“Aha, veliki fan”, rekla sam.
Nasmejao se i ništa nije rekao.
Nisam mogla da ga pogledam. Jednostavno, izgubila bih se u tim zelenim očima. Inače nisam uopšte stidljiva, ali pred njim nisam znala kako da se ponašam. Ćutala sam celo vreme. Nastavnica je upisivala čas, a ja sam, verovatno prvi put u svom životu, jedva čekala da počne s predavanjem.
“Pa, baš znaš italijanski”, rekao je.
“Verovatno zato jer učim”, rekla sam. Božee, šta mi je bilo?
“Ovaaj, pa meni baš ne ide, a sutra je pismeni, pa sam mislio, ako možeš, da mi objasniš malo.”
Ostala sam zaprepašćena. Ja da pokazujem, POSLE ŠKOLE, italijanski Nikoli, najpopularnijem i najzgodnijem dečku u školi? Kidding me? Nisam znala šta da kažem…
“Mislim, ako ne možeš..”
“Mogu”, prekinula sam ga..”Ovaaj, nemam nikakvih obaveza danas, tako da mogu.”
“Super”, rekao je…”Kod mene?” WHAT? Kod njega? Neeeee…
“Mislila sam da ćemo ostati u školi”
“O, pa meni je svejedno, ali pošto mi je samo brat kući, mislio sam…”
“Ne znam gde živiš”. Kako sam slagala, naravno da sam znala gde živi.
“Pa, nikakav problem, objasniću ti.”

Osetila sam se kao nikad pre. U stomaku kao da su se probudila neka čudovišta, bila sam jako srećna. Mislila sam da je to šansa da se upoznamo bolje. Posle italijanskog imali smo još 2 časa, i ja sam bila tako uzbuđena. Jedva sam čekala da odem kod Nikole, a ipak sam se bojala kako će to sve proteći. Dogovorili smo se u 6h. Kasnila sam, više namerno. Pozvonila sam na vrata, otvorio mi je njegov brat.
“Hmm, ovaj, izvini, je li Nikola tu?”
“NIKOLAAA, razdrao se njegov brat.”
“Drago mi je, ja sam Ema”, rekla sam.
“Nemanja”, pružio je ruku. Nikola je mnogo ličio na njega, samo što je Nemanja 4 godine stariji.
Počeli smo sa učenjem.
“Pa ovaaj, želiš li prvo da ti objasnim Futur ili Passato Prossimo? Futur je lakši, pa može prvo to?”
“Zašto da ne”, rekao je. Mislim, kako sam mogla da se skoncentrišem na učenje pored njega ovakvog?
I, zaista, ne znam kako, objasnila sam mu futur.. Uradio je sve zadatke tačno. Bila sam srećna što je shvatio.
“Stvarno si sve shvatio”, rekla sam, sva ponosna.
“Pokušavam da se skoncentrišem samo na učenje, izgleda da mi je do sad uspevalo. Ali, mislim da više ne mogu…”
Really? Nisam mogla da verujeeeeem! Iako mi se dugo sviđao, bilo mi je tako neprijatno.. Polako je počeo da mi se približava… Znala sam šta sledi i odlučila sam da uživam u trenutku. Ispred mene je stajao on, tako savršen. Ovo je bilo nešto što sam tako dugo željela, što sam priželjkivala. Ovome sam se nadala svakog dana, ali ga nikako nisam očekivala. I na kraju, nisam se razočarala. POLJUBILI SMO SE!

Prošlo je dva meseca od našeg prvog poljubca. Ja i Nikola smo i dalje u vezi. Srećni, mnogo srećni. Zaista, ljubav je čudna. Tako magična, ali magija može nekad biti samo iluzija. Tako srdačna, a tako svirepa. Tako pitoma, a opet tako divlja. Nisam ekspert i nisam tako pametna da otvaram temu ”Ljubav”, ali znam, desi se kad se najmanje nadaš.

Emma

OSTAVI KOMENTAR