Start My Love Story Nova istinita priča – Nisam ga zaboravila

Nova istinita priča – Nisam ga zaboravila

SHARE

My Love Story je vaša rubrika – šaljite nam svoje istinite ljubavne priče na e-mail adresu bravo@color.rs a u subject stavite “Za My Love Story”.

Svirale su note poznate pjesme “Koketa” u zagušljivoj i punoj diskoteci. Ona je igrala, a on ju je pažljivo posmatrao. Nije znao da li da joj se pridruži ili da je pusti da još uživa. Prepustila se muzici, odlučila je da pusti da je vodi ritam, poskakivala je, a kosa joj je lepršala. Ustao je, ali ona to nije primijetila. Sljedećeg minuta osjetila je nečiji dah na vratu. Okrenula se i ugledala njega. Gledao ju je zadivljeno divnim braon očima. Pogledala ga je postiđeno dok joj je obavijao ruke oko struka. Stajala je nepomična, nešto joj je šapnuo, ali ga nije razumjela od velike buke. Okrenuo ju je i privukao sebi. Pogledao je u njene usne, što je bio znak. Hoće nešto više. Hoće njen poljubac. Nije razumjela taj pogled, pokušala je da se izmakne iz njegovih ruku, ali nije uspjela. Polako ju je privukao sebi. Nije to htjela, nije željela da mu se preda. Ali kad se najmanje nadala, njegov stisak je popustio. Samo ju je uhvatio za ruku i izvukao van. Rekao joj je nešto, ali ga ona nije slušala, odlutala je nekud na trenutak, činilo se da gleda kroz njega. Primijetio je to i zagrlio je. Osjetio je da nešto nije u redu s njom. Tiho ju je upitao šta se dešava, a ona ga je pogledala s velikom tugom u očima. Nije znao šta se zbiva. Nije shvatio, a i zašto bi?! Tad kad joj je najviše trebao – nije bio tu. Ćutala je, ćutao je. Tišina ih je ubijala, istina, ona bi mogla još dugo ovako stajati nepomično i ne progovarati ništa, ali on nije mogao. Tišinu je rasturio upitavši je da li joj se on još sviđa? Ništa nije odgovarala, samo je ćutala. I dalje nije shvatao, pa ju je opet nešto upitao:

– Jesi li me zaboravila?
– Jesam li te zaboravila? Kakvo je to pitanje? – drsko mu je odgovorila.
– Da li se meni to čini, ili osjećam neku ljutnju? Pitao sam te jesi li me zaboravila –odgovorio joj je.
– DA! Zaboravila sam te, jesi li sretan sad?! Odgovorila sam ti, kaži nešto – rekla je.

Nije progovarao. Nije se nadao takvom odgovoru, nije to očekivao. Izmakla mu se iz zagrljaja i pogledala u njegove braon oči. Nije se nadao ovakvom odgovoru, to mu se vidjelo na licu. Okrenuo se i laganim koracima krenuo ka diskoteci. Ponovo ju je ostavio, ponovo stoji sama kao neka budala, ponovo mu je to dopustila. Sebe je upitala: “ZABORAVILA? Ma koga ti lažeš?!!”– oči su joj se napunile suzama, a u drugom sekundu suza joj je skliznula niz lice. Nije imala snage da je obriše. Morala je krenuti, skupila je malo snage i obrisala suze koje su padale na pod. Popela se uza stepenice i ušla u diskoteku kao da se ništa nije desilo. Njene drugarice su se provodile. Uzele je svoje stvari i izašla. Na izlazu je ugledala njega s nekom novom djevojkom. Nije mogla vjerovati: “Ali to je on, to je on, ludo, zar to nisi mogla ranije shvatiti” – pomislila je. Skupila je snagu i prošla pored njih. Samo ju je pogledao i vratio se novoj djevojci. Sa suzama na obrazima, nastavila je. Obećala je sebi da mu neće više dopustiti da je povrijedi, ali dogodilo se. Opet joj je to uradio, povrijedio ju je. Tada se zaklela “ZABORAVIĆU GA JA, MORAM!” Sebi je dala obećanje. Želi da ga zaboravi. Ovaj put zauvijek.

LANA

OSTAVI KOMENTAR