140
Studija povezuje igranje sa mentalnim bolestima

Studija povezuje igranje sa mentalnim bolestima

140
SHARE

U jednom istraživanju koje će biti objavljeno ovih dana, tvrdi se da igranje negativno utiče na psihičko zdravlje.

Industrija zabavnog softvera (ESA) odmah je reagovala primetivši da su rezultati do kojih se došlo vredni preispitivanja.

Šta tačno tamo piše, još se ne zna, ali je to dovoljno razljutilo ljude u ESA, koji su se obratili javnosti, preko svog potpredsednika Richarda Taylora: “Jednostavno, ne postoji nijedan konkretan dokaz da kompjuterske i video igre prouzrukuju bilo kakvu štetu. U stvari, veliki broj istraživanja je pokazao da se igre koriste na mnoge načine, kako bi unapredile edukaciju, zdravlje i biznis aplikacije”, dodao je.

Nažalost, pojedine institucije još uvek vode krstaške ratove protiv video igara, a po pravilu, predvode ih oni koji ovu granu industrije zabave poznaju izuzetno malo, toliko da nisu ni dovoljno upućeni da o njoj govore. Na sreću, do sada nijedno od ovakvih istraživanja koja se i ne mogu smatrati ozbiljnim, nije izazvala veće potrese.

2 KOMENTARA

  1. +2 Oceni negativno -1 Oceni pozitivno +1♥♥♥Torresica ♥ Alisu,Tamaru,Mallu,Smoki Girls,Pametnu,Tamaru i naravno Nanda,Olallu,Noru i Lea♥♥♥

    Pa ako se igrice igraju dan i noc normalno da je to stetno.Druga istrazivanja su pokazala da je cak i dobro igranje igrica kao sto je “Unreal Tournament”. Poboljsava reflekse i razmisljanje.Igrice ne mogu biti lose 15 minuta dnevno…

OSTAVI KOMENTAR

Vašu sliku možete dodati komentari preko ovog linka.